142
loading

Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην πολεμική ιστορία της Ευρώπης γράφτηκε το 1940 εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ακόμα και σήμερα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης.

Όταν αποκαλύφθηκε η σφαγή του Κατίν ως υπεύθυνοι παρουσιάστηκαν οι ναζί οι οποίοι είχαν ανακαλύψει τους μαζικούς τάφους κατά τη διάρκεια της προέλασής τους προς τη Μόσχα. Η ναζιστική Γερμανία κατήγγειλε τις μυστικές υπηρεσίες της Σοβιετικής Ένωσης για τη δολοφονία περισσότερων από 20.000 ανθρώπων με εντολή, μάλιστα, του ίδιου του Ιωσήφ Στάλιν.

Χρειάστηκε να περάσουν 50 ολόκληρα χρόνια για να ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα η Ρωσία, μέσω του Γκορμπατσοφ. Ακόμα και τότε, ωστόσο, η διαμάχη δεν σταμάτησε. Οι νοσταλγοί του Σταλινικού καθεστώτος μιλούν ακόμα και σήμερα για μια καλοστημένη προβοκάτσια ανάλογη με εκείνη του Ραϊχστανγκ, κάνουν λόγο για πλαστά αποδεικτικά έγγραφα και εντάσσουν την συγκεκριμένη ιστορία στην προσπάθεια να εξισωθεί ο ναζισμός με τον κομμουνισμό.

Η αντικειμενική αλήθεια, ωστόσο, είναι πως μέσα σε ένα δάσος κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Πολωνία, βρήκαν φρικτό θάνατο περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι, σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωποσφαγές στη γηραιά ήπειρο και ακόμα και σήμερα κανείς δεν έχει τιμωρηθεί γι’ αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Όταν το δάσος του Κατίν βάφτηκε στο αίμα

wkkalty16
Ένας από τους ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στο δάσος του Κατίν

Για να κατανοήσει κάποιος πλήρως την ιστορία της μεγάλης σφαγής, πρέπει να έχει μια εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Πολωνία. Τον Αύγουστο του 1939 η Χιτλερική ναζιστική Γερμανία και η Σταλινική Σοβιετική Ένωση, υπογράφουν το περιβόητο «σύμφωνο μη επίθεσης», γνωστό και ως σύμφωνο «Ρίμπεντροπ-Μολότοφ» με το οποίο δεσμεύονται προκειμένου να μην επιτεθεί η μια χώρα στην άλλη.

Μόλις μια εβδομάδα αργότερα, την 1η Σεπτεμβρίου 1939, οι ναζιστικές ορδές εισβάλλουν στο πολωνικό έδαφος ξεκινώντας έτσι και… επίσημα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά από 16 ημέρες από την ανατολική πλευρά της Πολωνίας εισβάλουν σοβιετικά στρατεύματα.

wkkalty9
Στρατιώτες της Βέρμαχτ προελαύνουν σε πολωνικό έδαφος

Μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς η Πολωνία είχε κατακτηθεί από τους ναζί (σε ποσοστό περίπου 48%) και τους σοβιετικούς (σε ποσοστό περίπου 52%). Τα σοβιετικά στρατεύματα σταδιακά συλλαμβάνουν και φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης 140.000 ανθρώπους! Από αυτούς τελικά στα τρία στρατόπεδα του Κοζέλσκ, του Οστασκόφ και του Στάρομπελσκ παραμένουν περισσότερα από 14.500 άτομα που κυρίως ήταν αξιωματικοί του στρατού.

wkkalty10
Σοβιετικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το ανατολικό κομμάτι της Πολωνίας

Το σύμφωνο μη επίθεσης ανάμεσα στη ναζιστική Γερμανία και την ΕΣΣΔ παραμένει σε ισχύ μέχρι το 1941 όταν ο Αδόλφος Χίτλερ ξεκινά τον πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης και εξαπολύει εναντίον της την επιχείρηση «μπαρμπαρόσα». Οι πρώτες νίκες των SS κατά των Σοβιετικών, σημειώνονται στο ανατολικό κομμάτι της Πολωνίας το οποίο και καταλαμβάνουν εκδιώκοντας τον κόκκινο στρατό.

Στις 13 Απρίλη 1943, λίγο καιρό μετά την βαριά ήττα που υπέστησαν τα χιτλερικά στρατεύματα από τους Σοβιετικούς στο Στάλινγκραντ, η Γερμανική διοίκηση ανακοινώνει πως στο δάσος του Κατίν που βρίσκεται επί Ρωσικού εδάφους κοντά στα σύνορα με την Πολωνία ανακαλύφθηκαν μαζικοί τάφοι με τουλάχιστον 4.000 νεκρούς (αργότερα βέβαια θα αποδειχθεί πως είναι πολλαπλάσιοι) οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι πολωνοί αξιωματικοί του στρατού.

wkkalty8
Πολωνοί στρατιώτες κατευθύνονται στο μέτωπο

Το φρικτό αυτό έγκλημα «παγώνει» ολόκληρη την Ευρώπη ακόμα και εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ναζί κατηγορούν ευθέως τους Σοβιετικούς και εκείνοι απαντούν πως όλο αυτό είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα από τη χιτλερική Γερμανία προκειμένου να διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ των Συμμάχων σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πολέμου που πλέον ο Χίτλερ είχε «στριμωχτεί»!

Η ναζιστική εκδοχή και η δημόσια παραδοχή από τη Ρωσία 50 χρόνια αργότερα

wkkalty2
Το έγγραφο του Μπέρια που φέρει την υπογραφή του Στάλιν

Η Γερμανία του Χίτλερ ανακοίνωσε πως μια δωδεκαμελής επιτροπή επιστημόνων ερεύνησε τους ομαδικούς τάφους και διαπίστωσε πως το τεράστιο και απάνθρωπο αυτό έγκλημα έγινε τον Μάρτιο του 1940, όταν δηλαδή ακόμα η περιοχή βρισκόταν υπό Ρωσική κατοχή.

Έδειξαν, μάλιστα, ως βασικό εμπνευστή του σχεδίου τον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας της Σοβιετικής Ένωσης NKVD, Λαβρέντι Μπέρια, ο οποίος για να προχωρήσει στη σφαγή έλαβε την άδεια του Ιωσήφ Στάλιν!

wkkalty5
Ο Λαβρέντι Μπέρια

Η σοβιετική πλευρά απέκρουσε άμεσα και με έντονο τρόπο αυτές τις αιτιάσεις. Σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, ωστόσο, με την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος ήρθε η επίσημη παραδοχή και η πρώτη δημόσια συγγνώμη από τα χείλη του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα εκείνης της περιόδου τα οποία επιβεβαίωναν πλήρως τους ισχυρισμούς της ναζιστικής Γερμανίας. Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα οι Πολωνοί αξιωματικοί αντιμετωπίζονταν από τους Σοβιετικούς ως μια «εκκρεμότητα που έπρεπε να επιλυθεί».

Ένα από τα έγγραφα, μάλιστα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα ήταν του Λαβρέντι Μπέρια ο οποίος ουσιαστικά ζητούσε την άδεια του Στάλιν να προχωρήσει στη εκκαθάριση «δεδομένου ότι όλοι αυτοί είναι αδιόρθωτοι εχθροί της σοβιετικής εξουσίας»!

wkkalty1

Το έγγραφο φέρει υπογραφή του Στάλιν εν είδει… έγκρισης και έχει ημερομηνία 5 Μαρτίου 1940. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή η σφαγή στο δάσος του Κατίν έγινε τον Μάιο εκείνης της χρονιάς.

Ο Ντιμίτρι Τοκάρεφ, επικεφαλής του γραφείου της NKVD στο Καλίνιν κατέθεσε το 1991, πως οι εκτελέσεις ξεκινούσαν το σούρουπο και τελείωναν την αυγή. Η πρώτη μεταγωγή κρατουμένων αφορούσε 390 άτομα και οι εκτελεστές δυσκολεύτηκαν να επιτελέσουν το έργο μέσα σε μια μόνο νύχτα. Οι επόμενες μεταγωγές περιόρισαν τον αριθμό των μελλοθανάτων στα 250 άτομα. Όλοι εκτελούνταν με μια σφαίρα στη βάση του κρανίου, μέσα σε ένα δωμάτιο με δυο πόρτες. Από τη μία έμπαιναν ζωντανοί, από την άλλη έβγαιναν νεκροί και τοποθετούνταν σε φορτηγά που τους μετέφεραν στους ομαδικούς τάφους.

Σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρωσία, ο πιο διαβόητος εκτελεστής της σφαγής, ήταν ο Βασίλι Μπλοκχιν, στον οποίο αποδόθηκαν 7.000 δολοφονίες αιχμαλώτων μέσα σε 28 ημέρες!

wkkalty3
Ο διαβόητος εκτελεστής Βασίλι Μπλοκχιν που δολοφόνησε 7.000 αιχμαλώτους σε 28 ημέρες

Τον Απρίλιο του 2010 με εντολή του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ τα ρωσικά Κρατικά Αρχεία έδωσαν στη δημοσιότητα επτά από τα σημαντικότερα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν τις αποφάσεις σοβιετικών οργάνων εξουσίας για την πραγματοποίηση της ονομαζόμενης «σφαγής του Κατίν».

Το Νοέμβριο του 2010 η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αναγνώριζε τη σφαγή χιλιάδων Πολωνών στρατιωτικών από τη σοβιετική μυστική αστυνομία στο Κατίν ως έγκλημα που διέταξε ο Ιωσήφ Στάλιν.

wkkalty12

Το 2012 έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ αλλά και η Βρετανία γνώριζαν από τη πρώτη στιγμή πως υπεύθυνοι για τη Σφαγή ήταν η ΕΣΣΔ, αλλά ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ, απαίτησε να μην γνωστοποιηθούν οι σχετικές αναφορές για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με το Στάλιν.

Τι αναφέρει η πλευρά που υποστηρίζει την Σοβιετική εκδοχή των γεγονότων

wkkalty6

Το βασικό επιχείρημα (γύρω από το οποίο αναπτύσσονται όλα τα υπόλοιπα) της πλευράς των νοσταλγών του Σταλινικού καθεστώτος, είναι πως ο Κόκκινος Στρατός δεν βρισκόταν στην περιοχή του Κατίν όταν έγινε η σφαγή.

Όταν οι Σοβιετικοί ανακατέλαβαν το 1944 σύστησαν αμέσως μία επιτροπή με επικεφαλής τον ακαδημαϊκό Μπουρντένκο για να διερευνήσει την υπόθεση. Το αποτέλεσμα ήταν πως η ημερομηνία των εκτελέσεων τοποθετείται τον Οκτώβριο του 1941, όταν δηλαδή η περιοχή ήταν υπό ναζιστική κατοχή. Η ημερομηνία αυτή προέκυψε από το γεγονός πως οι Σοβιετικοί ερευνητές βρήκαν σε κάποια από τα πτώματα, έγγραφα με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 1941.

wkkalty14

Το πόρισμα Μπουρντένκο, αναφέρει, επίσης, πως  στους τάφους υπήρχαν κάλυκες από σφαίρες των 7,65mm και αρκετές των 9 mm. Επίσης, σε αυτές των 7,65 mm υπήρχε ο κωδικός Geko. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός θυμάτων βρέθηκε με τα χέρια δεμένα με ειδικό είδος σπάγκου. Ωστόσο, όπλα και σφαίρες των 7,65 mm και των 9 mm εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν στην ΕΣΣΔ. Υπήρχαν στη Γερμανία.

wkkalty11

Η συντομογραφία Geko ανήκε στο γερμανικό εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών Genshovik (η αντίπαλη άποψη αναφέρει πως αυτά τα πυρομαχικά είχαν δοθεί από τη Γερμανία στην ΕΣΣΔ την εποχή του συμφώνου μη επίθεσης σε ένδειξη καλής θέλησης). Το είδος σπάγκου με το οποίο ήταν δεμένα τα θύματα δεν παραγόταν στην ΕΣΣΔ αλλά στη Γερμανία. Τα πρακτικά της συνεδρίασης για την εκτέλεση έχουν τις υπογραφές των απόντων Καγκάνοβιτς και Καλίνιν σημείο που συνηγορεί στην πλαστότητα τους.

Επίσης, ένα από τα επιχειρήματα είναι πως δυο ιατροδικαστές (ένας Βούλγαρος και ένας Τσεχοσλοβάκος) που εξέτασαν τα πτώματα προσδιόριζαν ως χρόνο ταφής τους το χειμώνα του 1941 προς 1942, άρα όταν η περιοχή ήταν υπό ναζιστική κατοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

142
σχόλια
 1. avatar Aimilios

  δηλαδη τωρα και καλα δεν ξεραμε ποσο χουντα ειναι ο κομμουνισμος και πεσαμε απο τα συννεφα;;;

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Οι κουμουνιστές το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να εκτελούν γέρους με κονσερβοκούτια, να τους βγάζουν τα μάτια συγκεντρώνοντας τα σε κουβάδες και να βιάζουν παιδάκια. Όπως έκαναν στον συμμοριτοπόλεμο του 1945.

  1. avatar Έλληνας πατριώτης

   Καλός ναζι ο νεκρός ναζι

  2. avatar Απάντηση σε: Βασίλειος ο Β’

   Ο αντικομμουνισμός σου έχει μήνη στην 10ετια του ΄30

   1. avatar Ένας πατριώτης

    Νάτος πάλι, ο ανορθόγραφος φασιστερός ουγκάνος, Μστ, 1312, εθνικισμός αε, Τζίμας, Τζίνα, Απάντηση σε, που αυτο-ικανοποιείται με σχόλια για τα κατορθώματα του σοβιετικού στρατού το 1945 και τα εγκλήματα της σταλινικής δικτατορίας και του αριστερόστροφου ολοκληρωτισμού

 3. avatar Ένας πατριώτης

  Εκτός από ιστορία πρέπει να μάθεις και ορθογραφία, αγράμματε φασιστερέ εμφυλιοπολεμικέ [...], 1312 ή Μστ ή εθνικισμέ αε ή Τζίμη ή Απάντηση σε.

 4. avatar Nikath13

  Ευτυχως που ο σοβιετικος λαος εχυσε το αιμα του γθα να ηττηθει ο χιτλερ και να απελευθερωθει στι τελος η ελλαδα.

  1. avatar Ένας πατριώτης

   Απελευθερώθηκε η Ελλάδα και ήρθαν μετά οι φασιστεροί με τα κονσερβοκούτια και τώρα οι φασιστεροί του συστήματος.

   1. avatar Nikath13

    Δηλαδή καλύτερα να μέναμε υπόδουλοι στους ναζί;

    1. avatar Ένας πατριώτης

     Όχι, φίλε, δεν είπα αυτό.
     Είπα ότι την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τους ναζί διαδέχτηκε η υποδούλωση στον αριστερόστροφο φασισμό.
     Και σε κάθε περίπτωση προτιμώ την ελευθερία από την υποδούλωση, είτε στους μεν είτε στους δε.

     1. avatar Nikath13

      Οκ αλλά οι σοβιετικοί με την θυσία τους κατάφεραν και εφθειραν τόσο τον γερμανικό στρατό που στο τέλος κατέρρευσε

     2. avatar Ένας πατριώτης

      Οκ

   2. avatar Απάντηση σε: Ένας πατριώτης κα ο Βασίλειος ο Β’

    Ο αντικομμουνισμός σου έχει μήνη στην 10ετια του ΄30

    1. avatar Ένας πατριώτης

     Μπράβο, Μστ ή εθνικισμέ αε ή 1312 ή Τζίνα ή Τζίμη ή Απάντηση σε, μας είπες το παράπονό σου, άντε τώρα ξανα-αυτο-ικανοποιηθείς με τα κατορθώματα του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού και της σταλινικής δικτατορίας της δεκαετίας του 1940.

 5. avatar κουμουνια και ναζι το ιδιο μαγαζι

  Εμετικα μορφωματα προορισμενα να αποτυγχανουν ετσι ωστε οι "Δημοκρατιες"σαν "μονη λυση" να κυβερνουν αιωνια και ενιοτε να φορτωνουν μνημονια για εκατο χρονια και τα σχετικα.

 6. avatar αριστερος332

  Ο Σταλιν ηταν ενας στυγνος δικτατορας που βασανισε και εξοντωσε εκατομμυρια κοσμου στα γλουλαγκ.. Η σφαγη στο κατυν ειναι σταγονα στον ωκεανο.. Αναζητειστε στο ιντερνετ για χολοντομορ, γκουλαγκ κλπ κλπ....
  Ο ιδιος ο Λενιν ειχε προειδοποιησει οτι ο Σταλιν θα καταστρεψει την ΕΣΣΔ... οπως και τελικα εγινε.....

 7. avatar

  Ο ΧΙΤΛΕΡ ήταν ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ...Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΣΤΑΛΙΝ είναι ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ.

 8. avatar Κατίν, η προπαγάνδα των Ναζί – «Συμμαχων»

  Το 1946, ο επικεφαλής της Σοβιετικής Εισαγγελίας στις δίκες της Νυρεμβέργης, Roman A. Rudenko, πρότεινε να συμπεριληφθεί σε αυτές και η υπόθεση του Κατίν, με το σκεπτικό πως αποτελούσε «μία από τις σημαντικότερες εγκληματικές πράξεις για την οποία ευθύνονται εγκληματίες πολέμου...». Ωστόσο, Αμερικάνοι και Βρετανοί αρνήθηκαν να στηρίξουν το αίτημα, περιορίζοντας τη διαδικασία της ανάκρισης σε έξι μόλις καταθέσεις (3 υπέρ της σοβιετικής ενοχής και 3 υπέρ της ναζιστικής!), μπλοκάροντας ουσιαστικά την εκδίκαση της υπόθεσης. Βρετανικά διπλωματικά έγγραφα αποκαλύπτουν την πρόθεση της «βρετανικής εισαγγελίας να μη λάβει μέρος στην απαγγελία κατηγοριών για το Κατίν στη Νυρεμβέργη»8.Γιατί να θέσει η ΕΣΣΔ το ζήτημα στην αρμοδιότητα ενός διεθνούς δικαστηρίου, τη στιγμή μάλιστα που υποτίθεται ότι πάσχιζε να συγκαλύψει την «ενοχή» της; Γιατί να μπλοκάρουν οι «Σύμμαχοι» τη διαδικασία; Μήπως γιατί προσέβλεπαν σε μια ενδεχόμενη εκμετάλλευση της υπόθεσης στο μέλλον; Πράγματι, το Κατίν καταλαμβάνει έκτοτε περίοπτη θέση στο οπλοστάσιο του ιμπεριαλισμού.

 9. avatar Το Κατίν, η προπαγάνδα και οι πρόθυμοι απολογητές των Ναζί1

  Επιπλέον, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο βαθμός αποσύνθεσης των θυμάτων δε δικαιολογούσε τους γερμανικούς ισχυρισμούς. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την αμερικανική αποστολή (από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα) που παρευρέθηκε στην έρευνα. Στο έργο του «Stalin's Wars», ο Βρετανός ιστορικός G. Roberts παραθέτει ορισμένα αποσπάσματα από τα ιδιωτικά έγγραφα του πρέσβη Harriman, όπου συνοψίζει τα συμπεράσματα της κόρης του (μέλος της αποστολής): «Από τα αποδεικτικά στοιχεία γενικά και από την κατάθεση, η Kathleen και το μέλος της πρεσβείας πιστεύουν ότι σε κάθε περίπτωση η σφαγή πραγματοποιήθηκε από τους Γερμανούς»5.

  Δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν στην Επιτροπή, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι που είχαν καταναγκαστεί από την Γκεστάπο να υπογράψουν ως «μάρτυρες» στη γερμανική έκθεση. Ωστόσο, η Εκθεση Burdenko θα απορριφθεί εν συνεχεία στο σύνολό της από την αστική ιστοριογραφία ως «σοβιετικό προπαγανδιστικό κατασκεύασμα», ενώ αντίστοιχα τα συμπεράσματα του ναζιστικού πορίσματος θα υιοθετηθούν ασυζητητί.

  Μέχρι και το 1945 διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ αναφέρονταν στην υπόθεση Κατίν ως «προπαγάνδα των ναζί»6.

 10. avatar Το Κατίν, η προπαγάνδα και οι πρόθυμοι απολογητές των Ναζί

  Με την απελευθέρωση της περιοχής από τον Κόκκινο Στρατό το Σεπτέμβρη του 1943 συστάθηκε μια ειδική επιτροπή υπό τον ακαδημαϊκό N. Burdenko προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση. Το πόρισμα της Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1944. Σε αυτό αντικρούονταν ένα προς ένα όλα τα σημεία της γερμανικής «έρευνας». Ενδεικτικά αναφέρουμε4:

  Οι σφαίρες που βρέθηκαν στον τόπο των εκτελέσεων είχαν παραχθεί στη Γερμανία (γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις ημερολογιακές καταχωρήσεις του Γκέμπελς στις 14 Απριλίου, όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη να παραμείνει η πληροφορία αυτή απόρρητη, μιας και η αποκάλυψή της θα υπονόμευε ουσιαστικά το όλο «εγχείρημα»). Το διαμέτρημά τους δεν ανταποκρινόταν σε κανέναν τύπο όπλου που παρήγε η Σοβιετική Ενωση. Τα χέρια των εκτελεσθέντων ήταν δεμένα με σκοινί που επίσης δεν παράγονταν τότε στην ΕΣΣΔ.
  Στα πτώματα βρέθηκαν έγγραφα, επιστολές, αποδείξεις, κ.ά. με ημερομηνίες που έπονταν της γερμανικής εισβολής (οι Γερμανοί είχαν ισχυριστεί πως οι Σοβιετικοί εκτέλεσαν τους Πολωνούς αξιωματικούς την άνοιξη του 1940). Αξίζει να σημειωθεί πως και στην ίδια τη Γερμανική Εκθεση Amtliches Material zum Massenmord von Katyn (Berlin: Zentralverlag der NSDAP, Franz Eher Nachf. G. m .b. H., 1943) αναπαράγεται στη σελίδα 330 ένα έγγραφο από πτώμα στο Κατίν με καταχωρημένη ημερομηνία «20 Οκτωβρίου 1941», όταν δηλαδή η περιοχή βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή από μήνες ήδη.

 11. avatar ΑΤΛΑΣ

  Ο Στάλιν υπήρξε ο δεύτερος πιο αιμοσταγής τύραννος που πέρασε ποτέ(πρώτος σε αριθμό νεκρών ο Μάο Τσε Τουγκ).
  Τα εκατομμύρια που σκότωσε και ο ένας και ο άλλος ήταν άνθρωποι της δικής τους χώρας, συμπατριώτες τους.
  Και ο Χίτλερ; αυτός πολέμησε εναντίον αντιπάλων εχθρικών δυνάμεων και όχι εναντίον των... Γερμανών.

  1. avatar Απάντηση σε: ΑΤΛΑΣ

   Εντάξει χιτλερικός είσαι δεν πειράζει όλοι κάτι έχουμε ( πχ AIDS ή καρκίνο ή Φυματίωση ή Ισπανική γρίπη ) μόνο που αυτέ περνάνε άστο και δύσκολα, με σένα δεν γίνετε τίποτα.

   1. avatar George Kolaxis

    Τα πρωτα στρατοπεδα συγκεντρωσης του ναζισμου, φιλοξένησαν μεχρι θανάτου τους γερμανούς αντιφρονούντες,δηλ. οσοι γερμανοι ήταν δημοσιως εναντιον του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥτων λαων,Χιτλερ....Επειτα, αματοκύλησαν ΟΛΗ την ευρώπη....μόνον στην χωρα μας 680 000περιπου νεκρούς....οι περισότεροι αθώοι πολιτες....γυναικόπαιδα σκοτωναν οι βρωμοναζι....δεν ειχαν τα κοτσια να πολεμήσουν σαν ανδρες μόνον....Το χαμηλο επιπεδο τους και μόνον μαρτυρά πως πιθανότερο ειναι το εγκλημα στο Κατιν να το εκαναν οι πιο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ του πλανητη...οι ΝΑΖΙ φυσικά....και βεβαιως...πολεμος με λουλουδια δεν γίνεται...αλλα και στον πολεμο υπαρχουν κάποιες αρχές....Δεν δολοφονεις μαζικά πολιτες,δεν εξαφανίζεις-δολοφονεις χωρια με γυναικόπαιδα...πχ ΔΙΣΤΟΜΟ....και ενα σωρό αλλα χωριά.....

 12. avatar ΝΣ

  Εγώ είχα μια απορία πάντα. Γιατί κανείς από σας που βγαίνατε στο δρόμο από μικρά να πουλάτε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,δεν πήγατε να ζήσετε στους ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΎΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ που σπουδάσατε να προπαγανδίζετε?Ε ,ΓΙΑΤΙ? Μήπως είσαστε (απ'ότι αποδεικνύεται) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΒΑΘΙΕΣ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ?

  1. avatar Απάντηση σε: ΝΣ

   Για γράψε μου μερικές;
   Πέρα ώμος με τα χαζά, όταν είσαι στην χώρα σου γιατί να θες να αλλάξεις χώρα όσο χάλια και να είναι, αλλάζεις σύστημα.

   1. avatar Ένας πατριώτης

    Εκτός από ιστορία πρέπει να μάθεις και ορθογραφία, αγράμματε φασιστερέ εμφυλιοπολεμικέ [..]!

    1. avatar Απάντηση σε: Ένας πατριώτης

     καθηγητης εισαι φιλε σε ποιο γυμνασιο για να μην στειλω το παιδι μου;

     1. avatar Ένας πατριώτης

      Ακριβώς, είμαι καθηγητής και γνωρίζω και ιστορία και γλώσσα.
      Όσο για το παιδί σου, 1312 ή Μστ ή εθνικισμέ αε ή Τζίνα ή Τζίμα ή Απάντηση σε, δεν χρειάζεται να του κάνω εγώ μάθημα. Όποιο σοβαρό βιβλίο ιστορίας και να ανοίξει μπορεί να μελετήσει από μόνο του τα ιστορικά γεγονότα και να βγάλει τα συμπεράσματά του, και όχι από τις εκδόσεις του Ριζοσπάστη και της Εφημερίδας των Συντακτών με τα οποία τροφοδοτείς τη φασιστερή προπαγάνδα σου και τον προδοτικό και δωσιλογικό εθνομηδενισμό σου.

 13. avatar Ασε ρε

  Ολοι οι "δεξιοι" κανουν τεμεναδες για να διαβασουν τετοια αρθρα. Πως θα πουν, ειδατε οι απλυτοι;
  Πολωνοι και Ρωσοι εχουν μια σοβαρη εχθρα που κραταει απο τον 16ο αιωνα.
  Ο Σταλιν δεν ειναι ο κομμουνισμος
  Ηταν ενας παρανοικος δικτατορας.
  Ο Πωλ Ποτ το ιδιο.
  Εγκλημα ειναι να χαιρετας ναζιστικα σε μια χωρα που ειχε σχεδον μισο εκατομμυρια θυματα απο την ναζιστικη φονικη μηχανη. Σαν να εχεις ελληνικο πολιτικο κομμα φιλικο προς τις πολιτικες του Ερντογαν. Αυτα πρεπει να σας προβληματιζουν περισσοτερο.
  Αυτα ειναι πραγματα που δεν εχουν διαφορα με τον Σταλιν και τον οποιονδηποτε Σταλιν. Να χαιρετας αυτο το μιασνα που εσφαξε τον λαο σου, τον παππου του φιλου σου, της γυναικας σου.
  Αντε να σας δουμε σε καποιο τοπο εκτελεσης ελληνων απο ναζιστες, αφου τοσο σας ενοχλησε η σφαγη των πολωνων που ουτε αυτοι λυπηθηκαν τους ρωσους.

  1. avatar Ένας πατριώτης

   Δεν μας είπες, το σφυροδρέπανο του ανθρωπιστή Στάλιν πόσους έσφαξε (με ή χωρίς κονσερβοκούτια) από τον λαό μου, τον παππού του φίλου μου, της γυναίκας μου;
   Θα μας βρεις σε κάποιον τόπο εκτέλεσης Ελλήνων από κομμουνιστές!

    1. avatar Ένας πατριώτης

     Ακριβώς αυτό που λέει ο Μάκης, φασιστερό γατάκι!

    2. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

     Αυτό έλεγαν και οι ΝΑΖΙ (σοσιαλοδημοκράτες)... Άνθρωπο δεν ψήσαμε κανέναν... Εβραίους όμως... Χιλιάδες! Είστε ακραίοι, πωρωμένοι και το χειρότερο; Το παίζεται ανθρωπιστές. Αλλά σας μάθαμε και σας μαθαίνουμε.

    3. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

     Άλλος ένας "αριστερός δημοκράτης". Μιλάτε... Μιλάτε... να σας καταλάβει ο κόσμος.

 14. avatar nikosk87

  Μ εντυπωσιάζει το μένος σας εναντίων των κομμουνιστών που δεν υπάρχουν πια,αν ήταν κομμουνιστές οι της ΕΣΣΔ.Εγκληματα έγιναν από τους Γερμανούς,έγιναν από τους Άγγλους ο βομβαρδισμός μ εμπρηστικές βόμβες της Δρέσδης κι άλλων Γερμανικών πόλεων ήταν εγκλήματα πολέμου.Οι Ιάπωνες σκότωσαν χιλιάδες αιχμαλωτους πολέμου στην Κίνα την Βιρμανία στην Κορέα.Κανονικα η Ιαπωνία δεν θα επρεπε να υπαρχει σήμερα σαν κράτος.Επειδη είστε ημιμαθείς ως τελείως αγραμματοι,απλά μπουρδολογειτε σαν νεοέλληνες μικροτιποτε που τα ξέρουν ολα από αντίληψη.Διαβαστε ρε βιβλία,υπάρχουν και τα περιοδικά ιστορίας που είναι φτηνότερα,θα τα βρείτε στα παλαιοπωλεία στο Μοναστηράκι.Ως τότε βγάλτε τον σκασμό αγράμματοι!

  1. avatar Nikath13

   Μην ξεχνας τον βομωαρδισμο του πειραια απο την RAF...

   1. avatar Nikath13

    διορθωνω: απο την USAF και ηταν 3 βομβαρδισμοι, με 5500 νεκρους περιπου, λιγες μερες πριν φυγουν οριστικα οι γερμανοι απο την ελλαδα.

  2. avatar Ένας πατριώτης

   Πες μας εσύ, μικρέ αγράμματε φασιστερέ, τις δικές σου μπούρδες, ότι δήθεν ο δικτάτορας Στάλιν σεβόταν τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την αξία της ανθρώπινης ζωής, για να γελοιοποιηθείς περισσότερο.

   1. avatar εθνικισμός αε

    Που είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όταν υπάρχουν άνθρωποι χωρίς δουλειά φαι σπίτι. ?

    1. avatar Ένας πατριώτης

     Χαίρομαι που μέσα στη σύγχυσή σου συμφωνείς αναφερόμενος στα γκούλαγκ του δικτάτορα Στάλιν.

     1. avatar εθνικισμός αε

      Δηλαδή αν τώρα στέλναμε λατσιδες πολιτικούς και τα λαμογια σε γκουλαγκ θα στεναχωριοσουν ? Προφανώς ανήκεις σε αυτούς.

     2. avatar Ένας πατριώτης

      Χαχαχ Τελικά ο Στάλιν σεβόταν τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και την αξία της ανθρώπινης ζωής ή όχι; Ή ήταν ανθρωπιστής κατά περίσταση; Δεν είναι κακό να το παραδεχθείς, μικρέ Μπακούνιν!

     3. avatar εθνικισμός αε

      Οι κομουνιστες δεν είναι υποκριτές. Οι εφοπλιστές τα λ..α και οι πολιτικοί δεν θα είχαν την καλύτερη κατάληξη. Σε αντίθεση εσείς λέτε ότι σεβεστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδικαζοντας εκατομμύρια στην πείνα καταστρεφοντας το περιβάλλον κάνοντας πολέμους για τα συμφέροντα σας. Είστε με λίγα λόγια υποκριτές

     4. avatar Ένας πατριώτης

      Χαχαχαχ! Καλά, ό,τι πεις!

 15. avatar αριστερος δημοκρατης

  Tα μεγαλυτερα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας εχουν γινει δυστυχως υπο κομμουνιστικα καθεστωτα. Σταλιν,Μαο,Πωλ ποτ μερικοι απο τους μεγαλυτερους δικτατορες και σφαγεις της συγχρονης ιστοριας...

  1. avatar Απάντηση σε: αριστερος δημοκρατης

   Άνθρωπο κανένα, φασίστες χιλιάδες!!

   1. avatar Ένας πατριώτης

    Σαν να ακούω τον Χίτλερ που έλεγε άνθρωπο δεν ψήσαμε κανέναν, Εβραίου όμως χιλιάδες. Φασιστερό μίασμα, δεν διαφέρεις καθόλου από αυτόν που δήθεν κατακρίνεις!

 16. avatar Προς επαγγελματίες φασίστες σχολιαστές

  ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Ή ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΑΝΕΜΙΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ.http://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2014/05/02/Mikhail_Minin.jpg?itok=edJT9KaC
  ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  https://www.youtube.com/watch?v=KXg4A6V5m6A

  ΙΟΥΝΗΣ 1945: Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
  https://www.youtube.com/watch?v=13uBEs5ndcw

  1. avatar ελένη π.π.

   και κάτι που ξέχασες,2.000.000 βιασμοί γυναικών από τους σοβιετικούς το 45 στη Γερμανία.......

   1. avatar POL POT

    ++++++++++++

  2. avatar Tzanis k.

   Τι λες ρε κνιτη? Εσένα τσούζει το γεγονός ότι είστε όσο φασίστες ήταν και οι ναζί...

  3. avatar Καλά καλά…

   ΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥ τι είπε !!!!! Ότι πείς και ένα παραπάνω ! Καθρεφτάκι !

  4. avatar Ένας πατριώτης

   Κι εσύ, 1312 ή εθνικισμός αε ή Μστ ή Τζίμης ή Τζίμας ή what ever, αφού γυαλίσεις το σφυροδρέπανό σου, το σύμβολο του σταλινικού φασισμού, άντε να ταΐσεις κανένα λάθρο.

   1. avatar 1312

    Καλά μη βάλεις και τα κλάματα για την ήττα του αγαπημένου σου φυρερ

    1. avatar Ένας πατριώτης

     Ο δικός μου ο αρχηγός είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης που αποδεκάτισε την τουρκική φύτρα σου και ο Παύλος Μελάς που κατεδίωξε τους προγόνους σου, τους σλαβόφωνους κομιτατζήδες!

     1. avatar 1312

      Εκλασε ο Κολοκοτρώνης και βγήκες εσύ. Ολόκληρη πορεία πάντως κάνετε κάθε χρόνο στη μνήμη του Χίτλερ (πορεία για τα "Ίμια ")

     2. avatar Ένας πατριώτης

      Ως εκεί φτάνει το θολωμένο σου μυαλό, μικρέ αριστερόστροφε φασίστα, και αυτό είναι το φασιστερό επίπεδό σου! Καϋμενούλη! Είσαι για λύπηση!

  5. avatar Περιπτεράς, βλέπω και ακούω τα πάντα όλα

   Ποιοί "επαγγελματίες φασίστες σχολιαστές" βρε σταλινοτσολιά; Έγραψες είκοσι σχόλια με απόσπασμα από τον ριζοσπάστη, όπου υπάρχει ΚΚΕ εδώ μέσα κάνεις τα ίδια και μιλάς κιόλας φασισταριό από πάνω; Καλά κάνουν ρε και σε στολίζουν όλοι τους! Ουστ φασίστα σταλινικέ!

   1. avatar Απάντηση σε: Περιπτεράς, βλέπω και ακούω τα πάντα όλα

    Διαβάζεις Ριζοσπάστη βλέπω.
    Συμπέρασμα: Αφού και ο ριζοσπάστης δεν σε γιάτρεψε ανίατη ασθένεια ο φασισμός.

    1. avatar Ένας πατριώτης

     Όντως, ανίατη ασθένεια το φασιστερό μίασμα!

  6. avatar Ενταξή

   Ψηφοφόρε του τσιπρα.

 17. avatar Στέλιος2018

  Γιατί λέτε αλήθειες? Δεν λυπάστε τα κομμουνιστάκια που τρέχουν αφιονισμένα με αλλεπάλληλα post να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο?

 18. avatar Ίωνας 1890

  Ή κουμμουνιστης ή άνθρωπος

  1. avatar Απάντηση σε: Ίωνας 1890

   Ενα ποιημα μπας και συνέλθεις.

   Είμαι κομμουνιστής
   Είμαι αγάπη απ’ την κορφή ως τα νύχια,
   αγάπη θα πει βλέπω, σκέφτομαι, κατανοώ,
   αγάπη θα πει το παιδί που γεννιέται,
   το φως που πλημμυρίζει
   αγάπη θα πει να δέσεις μια κούνια στ’ άστρα
   αγάπη θα πει να χύνεις τ’ ατσάλι μ’ απέραντο μόχθο
   Είμαι κομμουνιστής.
   Είμαι αγάπη απ’ την κορφή ως τα νύχια…

   ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ

  2. avatar Απάντηση σε: Ίωνας 1890

   Κομουνισμός σημάνει ανθρωπισμός

   ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Ή ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΑΝΕΜΙΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ.
   https://www.youtube.com/watch?v=KXg4A6V5m6A

   1. avatar Ένας πατριώτης

    Ο κομμουνισμός σου = σταλινική δικτατορία. Πιο φασιστερός πεθαίνεις!

    1. avatar Απάντηση σε: Ένας πατριώτης

     Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»
     Λίγες ημέρες αργότερα ο πόλεμος στην Ευρώπη θα τελείωνε οριστικά και ο Στάλιν θα προέβαινε σε μια σύντομη ανακεφαλαίωσή του.

     «Πριν από τρία χρόνια - έλεγε ο Σοβιετικός ηγέτης στο διάγγελμά του στις 9 Μαΐου 194511 - ο Χίτλερ δήλωσε δημόσια πως μέσα στα καθήκοντά του περιλαμβάνεται και ο διαμελισμός της Σοβιετικής Ενωσης και η απόσπαση από αυτή του Καυκάσου, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, των Βαλτικών και άλλων περιοχών. Δήλωσε ξεκάθαρα: "Θα εξοντώσουμε τη Ρωσία ώστε να μην μπορέσει ποτέ πια να σηκωθεί". Αυτό ήταν πριν τρία χρόνια. Δεν ήταν όμως τυχερό να πραγματοποιηθούν οι παράφρονες ιδέες του Χίτλερ. Η πορεία του πολέμου τις εξανέμισε. Στην πραγματικότητα έγινε κάτι εντελώς αντίθετο από αυτό που έλεγαν μέσα στο παραλήρημά τους οι χιτλερικοί. Η Γερμανία τσακίστηκε κατακέφαλα. Τα γερμανικά στρατεύματα συνθηκολογούν. Η Σοβιετική Ενωση πανηγυρίζει τη νίκη, αν και δεν ετοιμάζεται ούτε να διαμελίσει, ούτε να εκμηδενίσει τη Γερμανία».

     1. avatar Ένας πατριώτης

      1312, εθνικισμε αε, Μστ, Τζίμη, Τζίμα ή what ever η σύγχυσή σου είναι φανερή!
      Αυτά να πας να τα πεις στους Γερμανούς.
      Εγώ είμαι Έλληνας πατριώτης και έχω πνευματική προίκα από τους Κολοκοτρωναίους και τους Μελάδες, γατάκι!

 19. avatar Κλαυσίγελος.

  Σήμερα είναι επίσημα καταδικασμένοι κοινωνικά και ιστορικά οι Ναζί (όχι αδίκως βέβαια) για τα εγκλήματά τους, ενώ και τα νεοναζιστικά κόμματα παντού διώκονται ποινικά. Από την άλλη πλευρά οι Κομμουνιστές, οι οποίοι υπήρξαν στενοί συνεργάτες των Ναζί μια περίοδο ( https://el.wikipedia.org/wiki/Γερμανοσοβιετικό_Σύμφωνο_μη_Επίθεσης ) ενώ αργότερα με βάση το μεταβαλλόμενο συμφέρον τους ''πούλησαν'' τους φίλους τους Ναζί και άλλαξαν στρατόπεδο πηγαίνοντας με τους συμμάχους.
  Σήμερα όμως οι Κομμουνιστές είναι πλήρως εξιλεωμένοι και κοινωνικά αποδεκτοί για τα εγκλήματά τους σε όλη την ανθρωπότητα (σε αντίθεση με τους Ναζί που πολύ σωστά δεν λησμονιούνται) επειδή ''διάλεξαν'' την κρίσιμη στιγμή την πλευρά των νικητών.
  Οι δε Κομμουνιστές με ελληνική καταγωγή πήραν και άφεση αμαρτιών μέχρι και ηρωοποίηση και για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, όπου σκότωναν Έλληνες φαντάρους που γλίτωσαν από τους φασίστες Ιταλούς-Ναζί, ενώ το κόμμα τους σήμερα είναι η πιο παχιά από τις ιερές αγελάδες του συστήματος. ''Φονιάδες λαών'' όμως θεωρούνται μόνον οι Ναζί.

  1. avatar Απάντηση σε: Κλαυσίγελος.

   20.000.000 Στρατιώτες της Ε.Σ.Σ.Δ, που έχασαν τη ζωή τους στον Β Π.Π

   ο Μιχαήλ Μίνιν, ο σοβιετικός στρατιώτης που ύψωσε τη σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ, στις 30 Απρίλη του 1945, και έγινε η εικόνα-σύμβολο της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

   ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
   https://www.youtube.com/watch?v=KXg4A6V5m6A

   1. avatar Ένας πατριώτης

    Τους τάισες σήμερα τους λάθρο σου ή είχες να διαβάσεις για τη σταλινική προπαγάνδα;

 20. avatar Ο Κομμουνιστής.

  Σύντροφε περήφανε Κομμουνιστή τιμώ την προσπάθεια σου εδώ στον ιστότοπο αυτό, οπου καταφέρνεις και αντιμετωπίζεις με τα πυρινα κείμενά σου άπαντες τους φασίστες. Με δάκρυα στα μάτια διαβάζω τις παραθέσεις σου.
  Συνέχισε λοιπόν, συνέχισε περήφανε σύντροφε, η πάλη είναι αναγκαία ασταμάτητη πια και η πραγματική λευτεριά κοντοζυγώνει. Η ώρα που όλος ο λαός θα μπει κάτω από το τιμημένο σφυροδρέπανο φτάνει! Ο λαός μας εμπιστεύεται πιά, το κεφάλαιο τρέμει!
  Ψηλά την αριστερή γροθιά σύντροφε!

  1. avatar Ανάθεμα σε σουργελο

   Ε Σουργελο. Αντε να σπείρει ς κάνα χωραφι να πληρώσεις κάνα φόρο. Ζωντόβολο. Ουστστστστστστ σιχαμένοι ψευτοτίμιοι αριστερό φασίστες.

   1. avatar Ε ρε αρρώστια…

    Καλά εδώ έχει ρε μεγάλη φάση! Ούτε και μεταξύ τους δεν αλληλοπιστευόντε ότι είναι κομμουνιστές και κράζουν ο ένας σύντροφος τον άλλον. Δεν πιστεύουν δηλαδή ότι υπάρχει και άλλος που να λέει τα ίδια. Μανία καταδιώξεως! Χαχαχαχααα...τα άρθρα του ΚΚΕ βγάζουν το περισσότερο γέλιο.

    1. avatar Απάντηση σε: Ε ρε αρρώστια…

     Άλλαξε φάρμακα, αυτά σε πειράζουν.

  2. avatar Απάντηση σε: Ο Κομμουνιστής.

   ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΣΟΥΖΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ Ή ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΑΝΕΜΙΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΡΑΪΧΣΤΑΓΚ.
   "Του Αδόλφου τα εγγόνια"
   https://www.youtube.com/watch?v=f5ae9JpbkN0

Παρακαλούμε περιμένετε ...