Το «δάκρυ της Αφροδίτης» στη Θάσο είναι ένα θαύμα της φύσης

Ανακαλύψτε μια φυσική πισίνα - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:22
01/07/2019
Το «δάκρυ της Αφροδίτης» στη Θάσο είναι ένα θαύμα της φύσης
5
loading

Η Θάσος είναι ένα νησί πνιγμένο στο πράσινο, με ατέλειωτες ομορφιές που περιμένουν τον επισκέπτη να τις ανακαλύψει. Μία από αυτές είναι χωρίς αμφιβολία και η Γκιόλα, η περίφημη φυσική πισίνα του νησιού, ένα θαύμα της φύσης ή όπως λένε οι κάτοικοι της Θάσου, ένα δώρο.

Και άδικο δεν έχουν. Η φυσική αυτή πισίνα βρίσκεται μέσα σε βράχο, κοντά στην Αστρίδα, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και σίγουρα το μπάνιο εκεί μείνει αξέχαστο. Τα διάφανα τιρκουάζ νερά, μία ανάσα από το βαθύ μπλε της θάλασσας είναι ένα σκηνικό που ενθουσιάζει τους επισκέπτες που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν στην Θάσο και να μην περάσουν από τη Γκιόλα.

Σχηματίστηκε μέσα στους αιώνες με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν. Τα νερά της είναι πιο θερμά από αυτά της θάλασσας κι έχουν βάθος περίπου τρία μέτρα. Την πισίνα τη λένε και «δάκρυ της Αφροδίτης». Σύμφωνα με το μύθο, δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, ενώ ένας άλλος θρύλος λέει ότι ήταν το μάτι του Δία, για να την παρακολουθεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Δ.Θ.Τ.

  Γκιολα... Δακρυ της Αφροδίτης... Τι αλλο ονομα θα σκαρφιστουν - ποιοι ξένοι άραγε - του χρόνου ? Η τοπική ονομασια ειναι " Πουλίμι ". Απ'ο τοτε που θυμαμαι τον εαυτό μου.

 2. avatar Geor

  Χάλια η γκιολα τζάμπα ταλαιπωρία αν έχει κύμα δε βουτάς αν είναι στάσιμα τα νερά βρωμάει από τις φώτο είναι ωραία

 3. avatar Ουτεκαν

  ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ.
  Η Γκιολα είναι το μεγαλύτερο fail. Πήγαμε πριν 1 εβδομάδα. ΒΡΩΜΟΥΣΕ. Χάλια νερά. Κατά τη γνώμη μου να πάτε σε άλλες αμμώδεις παραλίες. Είναι πανέμορφο νησί αλλά η Γκιόλα είναι πεταμένα λεφτά. Επίσης συμφωνώ με τον παραπάνω. Είναι Εβραίοι οι άνθρωποι. Σε κοιτάζουν μόνο σαν χρήμα.

 4. avatar Christy 4321

  Η Θάσος είναι όμορφη. Όμως οι θασιτες είναι για το ανάθεμα. Σε κοιτάζουν σαν €. Ποτέ στην ζωή σου δεν θα ακούσετε καλό λόγο για τους θασιτες

 5. avatar Φοινικιος

  Μεγάλο κόλλημα τελικά με την γκιολα, που θα ξεχάσει κανείς γρήγορα όταν επισκεφτεί τις αμμώδεις παραλίες του νησιού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει