Ταξίδι στο νησί όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη

Τα «μυθικά» Κύθηρα, προορισμός στον οποίο πάντα επιστρέφεις - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:19
22/03/2018
Ταξίδι στο νησί όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη
4
loading

Στον αφρό της θάλασσας των Κυθήρων, λέει ο μύθος, γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Τα κύματα, σύμφωνα με μία εκδοχή της μυθολογίας, την παρέσυραν μέχρι την Πάφο της Κύπρου, όπου επίσης λατρεύτηκε ως θεά.

Φαίνεται πως η Αφροδίτη χάρισε στο νησί όπου γεννήθηκε και την απαράμιλλη ομορφιά της, καθώς τα Κύθηρα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το Τσιρίγο, κατά την ενετική ονομασία του, βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου. Στο βόρειο άκρο του νησιού βρίσκεται ο φάρος του Μουδαρίου, ο οποίος χτίστηκε το 1857 από τους Άγγλους, ενώ στο λιμάνι του Καψαλίου, στο νότιο τμήμα του νησιού, βρίσκεται φάρος ο οποίος κατασκευάστηκε το 1853.

Οι δύο οροσειρές του νησιού, μία στα ανατολικά και μία στα δυτικά, κάνουν «φωλιά» για ένα οροπέδιο και δημιουργούν μικρότερα βουνά, βαθιά φαράγγια και ρεματιές σε κάποια σημεία. Στον Μυλόπόταμο, όπου βρίσκεται και το πιο εύφορο τμήμα του νησιού, σχηματίζονται καταρράκτες και το νερό κινεί νερόμυλους.

Η Χώρα είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός, με το κάστρο να αποτελεί το σήμα κατατεθέν, ενώ στο Καψάλι οι δίδυμοι κόλπο σχηματίζουν ένα ωμέγα. Η Παλαιόχωρα είναι η ερειπωμένη βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού, ενώ στον Αυλέμονα υπάρχει μικρό λιμάνι κι ενετικό κάστρο.

Στα Κύθηρα φυτρώνει και το περίφημο σεμπρεβίβα, το χρυσοκίτρινο λουλούδι που δεν μαραίνεται και συμβολίζει την αιώνια αγάπη.

ΚΥΘΗΡΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΥΘΗΡΑ ΓΥΘΕΙΟ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Dimitris Stathakis

  Ολες οι πληροφορίες για τα Κύθηρα σε μια σελίδα [...]

 2. avatar ΜαριαΖ

  Κάθε φορά φεύγω με την προσμονή του γυρισμού. Ηρεμεί η ψυχή, δεν σταματάς να τον ανακαλύπτεις αυτόν τον τόπο!!!

 3. avatar Autoapascholoumenos

  Ένα υπέροχο νησί της χώρας μας που δεν εντυπωσιάζει με τις εκπληκτικές του παραλίες, αλλά σε \"αιχμαλωτίζει\" με την ιδιαίτερη αύρα του. Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω με την οικογένεια κάθε χρόνο.

  1. avatar Τσιριγώτης

   Όποτε μπορείτε,χαιρόμαστε να μας έρχεστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει