Το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, όπως είναι η επίσημη ονομασία του είναι ένα μικρό αλλά πολυπολιτισμικό κράτος, στην καρδιά της Ευρώπης.

Συνορεύει με το Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία και πρωτεύουσα του είναι το Λουξεμβούργο, όπου εδρεύουν οι έδρες αρκετών οργανισμών, όπως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Κομισιόν.

Η καταπράσινη ομορφιά του με τις οξιές, τις βελανιδιές και τα πλατάνια εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Πρόκειται για μία χώρα κομψοτέχνημα, πλούσια σε αξιοθέατα, ιστορία και φυσικές ομορφιές.

Στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας ο επισκέπτης ταξιδεύει στο χρόνο με τα υπέροχα κάστρα, τα παλάτια και τα λιθόστρωτα σοκάκια. Το Παλάτι του Μεγάλου Δούκα χρονολογείται από το 16ο αιώνα και μπροστά του βρίσκεται η πολύβουη, πλακόστρωτη πλατεία Guillaume II.

Το κάστρο του Λουξεμβούργου αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης και ιδρύθηκε από τους Φράγκους στις αρχές του μεσαίωνα.

Ο Καθεδρικός του Λουξεμβούργου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης και εκεί φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται προστάτιδα της χώρας.

Η ανέγερσή του τοποθετείται στα 1613 και η εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική συνδυάζει το γοτθικό ρυθμό με επιρροές από την αναγέννηση.

Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το ιστορικό Φρούριο των τριών βελανιδιών, που ονομάζεται έτσι λόγω των δέντρων που έχουν αναπτυχθεί στο χώρο των τριών πύργων.

Το επιβλητικό έργο της «Χρυσή γυναίκας» αποτελεί μνημείο μνήμης. Είναι αφιερωμένο στη θυσία χιλιάδων κατοίκων που εθελοντικά συντάχθηκαν με τις συμμαχικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης αποτελεί ακόμη η Γέφυρα του Αδόλφου. Η μονότοξη γέφυρα πήρε το όνομά της από τον Δούκα Αδόλφο, ο οποίος βασίλεψε από το 1890 έως το 1905.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

luxmbrgmap

Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου / Λουξεμβούργο

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

luxmbrg2 luxmbrg5 luxmbrg6 luxmbrg7

luxmbrg4