Έκκληση στον νέο πρωθυπουργό της χώρας Μάριο Ντράγκι για την έγκριση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της covid 19 για τους τουρίστες απευθύνει ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας.

«Αρκετό καιρό μετά την εμφάνιση του δεύτερου κύματος, η Σαρδηνία σβήνει και πάλι τις εστίες της πανδημίας, αλλά πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τις εισόδους, ώστε να αποφύγουμε την εμφάνιση νέου κύματος του ιού. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Σαρδηνίας και των κατοίκων της για να τους εγγυηθεί ασφάλεια και ευημερία», υπογραμμίζει ο Σολίνας.

«Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν» προσθέτει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, «αυτό που κάποιοι χαρακτήρισαν γραφική θέση μου, αποτελεί διεθνή τάση και πολλές χώρες και περιοχές, από την Ελλάδα μέχρι την Νέα Ζηλανδία και τις Κανάριες νήσους, θέλουν να εφαρμόσουν την πρωτοβουλία του πιστοποιητικού εμβολιασμού».

Υπενθυμίζεται ότι η Σαρδηνία αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό, κυρίως για τους Ιταλούς που ζουν στις βόρειες περιφέρειες της χώρας. Το περασμένο καλοκαίρι, η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων στο νησί αποδόθηκε στη μαζική άφιξη τουριστών και στο ότι δεν έγιναν μαζικά τεστ, κάτι που είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης.

Στο μεταξύ, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, προχώρησε στην επανασύσταση αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού. Σύμφωνα με τον Τύπο, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες ο Ντράγκι θέλει να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας, ώστε η Ιταλία να καταστεί ασφαλής προορισμός για τους τουρίστες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.