Η Αρκαδία δεν παύει να μας εκπλήσσει ποτέ με τα ανεξάντλητα φυσικά της τοπία και τα χωριά- διαμαντάκια που ανακαλύπτει κανείς ανάμεσα σε κατάφυτες περιοχές στις πλαγιές των ορεινών όγκων του νομού.

Ανάμεσα σε αυτά και η συστάδα μικρών χωριών ονόματι Καστριτοχώρια, μια ορεινή ιστορική κοινότητα της Αρκαδίας, η οποία αποτελείται συνολικά από επτά χωριά, με κεφαλοχώρι όλων το Καστρί.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, και η Ωριά ένας γοητευτικός βουνίσιος προορισμός που συναντάται σε υψόμετρο 840 μέτρων, σε απόσταση 30 χλμ. από την Τρίπολη και 45 χλμ. από το Άστρος. Πρόκειται για ένα ήσυχο χωριό, ανέγγιχτο ακόμα από το μαζικό τουρισμό, που ξεχωρίζει για την απλή και ανόθευτη ομορφιά του, που γοητεύει όποιον το επισκεφτεί.

Μέχρι το 1927 ονομαζόταν Μπερνόρη και αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα χωριά του συμπλέγματος, με το παλιό πετρόκτιστο Δημοτικό κτίριο να αποτελεί και σημείο αναφοράς του χωριού, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο. Το χωριό διαπερνάται από το ρέμα του Σαϊτά, παραπόταμο του ποταμού Τάνου.

Στην ευρύτερη περιοχή των Καστριτοχωρίων συναντάται και η ιστορική Μονή Τιμίου Προδρόμου, από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Κυνουρίας, σκαρφαλωμένη πάνω σε απότομο βράχο, με το θέαμά της να κόβει την ανάσα.