Μοναστήρια σε βράχους που κόβουν την ανάσα

Δέος και θαυμασμός, τα συναισθήματα που προκαλούνται στη θέασή τους και μόνο


ΤΑΞΙΔΙ
11:50
18/01/2016
Μοναστήρια σε βράχους που κόβουν την ανάσα
loading

Σκαρφαλωμένα και φωλιασμένα μέσα σε απόκρημνους και απότομους βράχους ή δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρούνται πάνω από απότομους γκρεμούς και φαράγγια, η εικόνα τους και μόνο δέος και θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει σε όσους τα αντικρίσουν.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Ο λόγος για κάποια από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της χώρας, που εντυπωσιάζουν τόσο με την τοποθεσία τους όσο και με τον τρόπο που χτίστηκαν.

Ιερά Μονή Κηπίνας, Καλαρρύτες

hffgfdh3

Το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου προκαλεί δέος και θαυμασμό στους επισκέπτες του, καθώς είναι «φωλιασμένο» μέσα σε έναν απόκρημνο βράχο κοντά στο χωριό Καλαρρύτες, στα Τζουμέρκα. Αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, χτίστηκε από το μοναχό Γρηγόριο του 1212. Αν το βρείτε κλειστό ζητήστε τα κλειδιά από το καφενείο του συνοικισμού.

Ιερά Μονή Προδρόμου, Στεμνίτσα

hffgfdh2

Μεταξύ της γραφικής Δημητσάνας και της Στεμνίτσας στην ορεινή Αρκαδία, η ιστορική μονή του Τιμίου Προδρόμου είναι «ριζωμένη» στη βάση ενός βράχου στο φαράγγι του Λούσιου και κόβει την ανάσα σε όσους σηκώσουν τα μάτια τους για να παρατηρήσουν την περιοχή. Ιδρύθηκε τον 12ο αι. και από το μπαλκόνι της απολαμβάνετε άπλετης θέας στην άγρια ομορφιά του φαραγγιού. Εντυπωσιακές και οι αγιογραφίες και οι τοιχογραφίες τόσο εντός όσο και εκτός του ναού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει