Ερευνητές δημιούργησαν πυρηνική μπαταρία

Διαρκεί περισσότερο και είναι πιο αποδοτική από τις σημερινές τεχνολογίες


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
10:51
18/09/2014
Ερευνητές δημιούργησαν πυρηνική μπαταρία
2
loading

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι ισχυρίζονται πως κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πυρηνική μπαταρία! Η πρωτότυπη εκδοχή της μπαταρίας που βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια και το νερό, διαρκεί περισσότερο και είναι πιο αποδοτική από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν παροχή ενέργειας σε οχήματα, διαστημόπλοια και σε άλλες εφαρμογές που η διάρκεια, η αξιοπιστία και η αποδοτικότητα είναι μεγάλης σημασίας.

«Τα “betavoltaics”, μια τεχνολογία μπαταρίας που παράγει ενέργεια από την ακτινοβολία, μελετάται σαν πηγή ενέργειας από τη δεκαετία του ‘50», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Jae W. Kwon στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι. «Οι ελεγχόμενες πυρηνικές τεχνολογίες δεν είναι εγγενώς επικίνδυνες. Ήδη έχουμε πολλές εμπορικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένων των ανιχνευτών φωτιάς και των πινακίδων εξόδων κινδύνου στα κτίρια», συμπληρώνει.

Η μπαταρία βασίζεται στο ραδιενεργό ισότοπο Στρόντιο-90, προκειμένου να παραχθεί η ηλεκτροχημική ενέργεια που παράγεται σε ένα διάλυμα με βάση το νερό. Οι ερευνητές ενσωμάτωσαν ένα ηλεκτρόδιο από διοξείδιο του τιτανίου, που λειτουργεί σαν καταλύτης για τη διάσπαση του νερού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΝΑ ΑΓΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥ

    Αυτό με θυμίζει της μηχανές εσωτερικής καύσης , ότι τροποποιήσεις , βελτιώσεις και αλλαγές πάντα με παράγοντα την βενζίνη μέχρι που βγαίνει μία άγνωστη εταιρία TESLA και βγάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες mercedes - bmw δεν θα κατάφεραν ( δεν θελαν ) και το έκανε η ποιο νέα ... Και με τα πυρηνικά το ίδιο , δεν βλέπουν άλλες μορφές ενέργειας μόνο αυτά υπάρχουν η μάλλον το συμφέρον είναι μόνο εκεί .

  2. avatar sezar

    Και μετά σου λέει πως αυξηθηκαν τα κρούσματα καρκίνου.........
    μωρέ τρώμε ραδιενέργεια με τους τόνους
    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει