Θέλετε να μάθετε να βγάζετε τις τέλειες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας και να κάνετε φίλους και γνωστούς στο Instagram να νομίσουν ότι ασχολείστε επαγγελματικά με τη φωτογραφία; Ακολουθείστε τις 10 έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν και κάντε τους πάντες να σκάσουν από την ζήλια τους!

Καθαρίστε το φακό

1_edited Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, η καθαρότητα του φακού έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σαφήνεια και την ευκρίνεια του αποτελέσματος. Τα κινητά και τα tablet σας ακουμπάνε παντού, μαζεύουνε σκόνη, χνούδι κλπ, οπότε ένα πέρασμα με ένα πανάκι κάθε φορά που θέλετε να βγάλετε μια αξιόλογη φωτογραφία επιβάλλεται.

Βγάλτε την φωτογραφία οριζόντια

2_edited Φωτογραφίστε το τοπίο που βρίσκεται μπροστά σας κρατώντας την οθόνη του κινητού ή του tablet σας σε οριζόντια θέση. Έτσι, θα έχετε στο πλάνο σας μια πιο ευρεία εικόνα, ενώ στο instagram θα μπορέσετε να κροπάρετε ευκολότερα και να εστιάσετε στο σημείο που επιθυμείτε.

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας

3__edited Αν γνωρίζετε πώς να δημοσιεύεσετε ή να επεξεργαστείτε εν συνεχεία την φωτογραφία σας είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ήδη πώς να βγάλετε μια καλή φωτογραφία. Για να μετατρέψετε, ωστόσο, μια καλή φωτογραφία σε τέλεια, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων, όπως κάνουν άλλωστε και οι επαγγελματίες φωτογράφοι. Προσοχή, ωστόσο, στην κατάχρηση! Οι υπερβολές πάντα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Παίξτε με γραμμές και καμπύλες

4_edited Ξεφύγετε λίγο από τα τετριμμένα και βάλτε στο παιχνίδι τις γραμμές και τις καμπύλες. Οι προοπτικές που δημιουργούνται για την τέλεια φωτογραφία είναι πραγματικά απίστευτες. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, δεν θα πιστεύετε ότι τραβήξατε εσείς τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Έχετε ως αντικείμενό σας τα στοιχεία της φύσης

5_edited Σύννεφα, πουλιά, φύλλα, οι ακτίνες του ήλιου κ.α. πάντα έχουν φωτογραφικό ενδιαφέρον και συνήθως βγαίνουν και πολύ καλά στις φωτογραφίες. Σημειώστε, μάλιστα, ότι ούτε η βροχή είναι εχθρός σας! Μετά από μια καταιγίδα, λοιπόν, κάντε μια βόλτα στον προορισμό που βρίσκεστε και επωφεληθείτε από τις γεμάτες νερό λακκούβες. Οι αντανακλάσεις που δημιουργούνται μέσα σε αυτές τις περισσότερες φορές δίνουν τροφή για πραγματικά μαγικές εικόνες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.