Η γνωστή υπηρεσία της Google, το Street View, που δίνει τη δυνατότητα της εικονικής περιήγησης σε διάφορες περιοχές, στο μέλλον θα περιλαμβάνει και μια από τις πλέον απρόσιτες περιοχές του πλανήτη, τον Αμαζόνιο καθώς και χωριά γηγενών που βρίσκονται στο τεράστιο δάσος.

Οι κάμερες της Google, τοποθετήθηκαν σε πλεούμενα σκάφη ώστε να τραβήξουν πανοραμικά βίντεο 360 μοιρών από έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς του κόσμου του κόσμου, τον Αμαζόνιο. Ακόμη, ειδικά ποδήλατα πάνω στα οποία προσαρμόστηκαν οι κάμερες θα δοθούν στους γηγενείς προκειμένου να κινηματογραφήσουν τα χωρία στα οποία ζουν και βρίσκονται μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με τον Karin Tuxen-Bettman, στέλεχος του Google Earth, η ομάδα του Street View προσεκλήθη στη περιοχή από την «Οργάνωση για Βιώσιμο Αμαζόνιο» (Foundation For A Sustainable Amazon) ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της οργάνωσης θα εκπαιδευτούν στη χρήση του ειδικού εξοπλισμού ώστε να συνεχίσουν το έργο και μετά το πέρας της πρώτης κινηματογράφησης.

«Διδάσκοντας τους πως να χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό, θα συνεχίσουν να μοιράζονται τη δικιά τους οπτική γωνία και τους τρόπους ζωής με ολόκληρο τον κόσμο» έγραψε ο Tuxen-Bettman στο blog της εταιρίας.

Αν και η Google έχει αντιμετωπίσει αρνητικές κριτικές στο παρελθόν καθώς και κατηγορίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, η ίδια ισχυρίζεται πως η ομάδα του Street View έχει τύχει θερμής υποδοχής στον Αμαζόνιο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον εξοπλισμό που επιστράτευσε η Google: