Οι φωτογραφίες που έστειλε η ΝΑΣΑ για να εξηγήσει το κόσμο στους εξωγήινους

Ο «Χρυσός Δίσκος» με πολύτιμες πληροφορείς για όσους ζουν... εκεί έξω


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
17:21
12/11/2015
Οι φωτογραφίες που έστειλε η ΝΑΣΑ για να εξηγήσει το κόσμο στους εξωγήινους
4
loading

Αν οποιαδήποτε μορφή ζωής με νοημοσύνη στο γαλαξία διακόψει τη πορεία του διαστημόπλοιου Voyager και αν μπορέσει να αποκωδικοποιήσει τις οδηγίες που περιέχει το μήνυμα που μεταφέρει αυτές οι 116 φωτογραφίες, τότε θα μάθει για το ανθρώπινο είδος και τη ζωή στη Γη, σε ένα μακρινό μέλλον που ίσως να μην υπάρχει απολύτως τίποτα. Όταν το Voyager 1 και Voyager 2 εκτοξεύτηκαν στο διάστημα το 1977 προκειμένου να εξερευνήσουν το ηλιακό σύστημα, ήταν εξοπλισμένα με ένα σύστημα μνήμης, ειδικά όργανα και υπολογιστές που είναι εκατοντάδες φορές πιο ανίσχυρα από τους επεξεργαστές των σημερινών κινητών, στέλνοντας δεδομένα, εικόνες και πληροφορίες για τους πλανήτες Δια, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα.

Όπως γράφει το Vox, η NASA γνώριζε ότι όταν η πλανητική «περιοδεία» ολοκληρωνόταν, τα διαστημόπλοια θα παρέμεναν σε τροχιά στο διαστρικό χώρο, έχοντας αποκτήσει αρκετή ταχύτητα από το βαρυτικό πεδίο του Δία. Από τη στιγμή λοιπόν που τα Voyager 1 και Voyager 2 θα μπορούσαν να περιπλανηθούν στο γαλαξία, οι επιστήμονες της NASA αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν ένα μήνυμα στην περίπτωση που έρχονταν σε επαφή με κάποια εξωγήινη μορφή ζωής. Για τη σύνθεση του μηνύματος, επιστρατεύτηκε ο διάσημος αστρονόμος και εκλαϊκευτής της επιστήμης, Carl Sagan.

Η επιτροπή του Sagan επέλεξε έναν φωνογράφο δίσκων βινιλίου LP και εντός έξι εβδομάδων, κατάφεραν και δημιούργησαν τον «Χρυσό Δίσκο»: μια συλλογή από ήχους και εικόνες που πιθανότατα θα ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα αντικείμενα πάνω στη Γη. Τι περιέχει ο «Χρυσός Δίσκος»; Οι εξωγήινοι που κατά απίθανο ή πιθανό τρόπο θα έρθουν σε επαφή με τον δίσκο, θα δουν ότι περιέχει  116 κωδικοποιημένες φωτογραφίες σε αναλογική μορφή, που απεικονίζουν την επιστημονική γνώση, την ανθρώπινη ανατομία, τα ανθρώπινα επιτεύγματα και το χερσαίο περιβάλλον. Εκτός των άλλων, ο «Χρυσός Δίσκος», περιέχει, ομιλούντες χαιρετισμούς σε τουλάχιστον 50 γλώσσες, μια συλλογή από ήχους της γης, μια συλλογή από 90 λεπτά επιλεγμένης μουσικής από όλο τον κόσμο...

nasa
Φωτογραφία που θα εξηγεί στους εξωγήινους πώς οι άνθρωποι πίνουν, δαγκώνουν και γλύφουν

nasad04 nasad01 nasad02 nasad03

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar indian

  αρα υπαρχουν

 2. avatar Αλοιμονος

  Αλοίμονο μας αν τον βρει κάποιος ουφάς.

 3. avatar mpla mpla

  με τετοια σπαστικη μουσικηπου στειλαμε, μου φαινεται αρκετα λογικο να θελουν να μας αποφυγουν

 4. avatar Nelly’s

  Ο θεωρητικός φυσικός Στήβεν Χώκινγκ (Stephen Hawking) έχει εκφράσει την άποψη ότι δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθούμε να βρούμε και να έρθουμε σε επαφή με εξωγήινους. Εάν εμείς έχουμε εκατό χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης και έχουμε φτάσει εκεί που έχουμε φτάσει τεχνολογικά, σκεφτείτε έναν πολιτισμό που να έχει 10.000 χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης. Θα μας δουν σαν βακτήρια (κατά την έκφρασή του).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει