Για τον Μανουέλ Λοκατέλι, άσο της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, το καλοκαίρι έμοιαζε με την πιο… μαγική περίοδο της καριέρας του. Πρώτα η κατάκτηση του EURO με τη «σκουάντρα ατζούρα» κι έπειτα η μεταγραφή του στη «Βέκια Σινιόρα» από τη Σασουόλο. Ωστόσο, τα χαρμόσυνα νέα στην αθλητική σταδιοδρομία του και στη ζωή του συνεχίζονται.

Μέσα σε μερικές ημέρες ο 23χρονος μέσος πέτυχε δύο γκολ – το πρώτο στη νίκη με 3-2 επί της Σαμπντόρια και το δεύτερο στο 1-0 κόντρα στην Τορίνο στο μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Έπειτα, βρέθηκε στη λίμνη Κόμο όπου έκανε πρόταση γάμου στη μνηστή του Τέσα Λάκοβιτς. Κι άκουσε το πολυπόθητο ναι! Ο Λοκατέλι ζει… μήνες του μέλιτος.

Στον αγωνιστικό χώρο η άνοδος της απόδοσης του έχει βοηθήσει στην αλλαγή της εικόνας των «μπιανκονέρι» που άρχισαν άσχημα τη σεζόν, αλλά πλέον μετρούν τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες σ’ όλες τις διοργανώσεις – μια απ’ αυτές μάλιστα ήταν και εναντίον της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Τσέλσι, με 1-0 για το Champions League.

Μαζεμένες, δηλαδή, οι χαρές και για την οικογένειά του. Αφενός γιατί εκτιμούν πως με την Τέσα έχει πιάσει το… λαχείο και αφετέρου γιατί εδώ και πολλές γενιές οι δικοί του είναι οπαδοί της Γιούβε και είναι ενθουσιασμένοι με τα πρώτα βήματα της καριέρας του σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Άλλωστε, έπαιξε ρόλο και η δική τους πίεση για ν’ αρνηθεί οποιαδήποτε άλλη πρόταση του έγινε τους προηγούμενους μήνες καθώς ήθελε να φορέσει μονάχα τη φανέλα της Γιουβέντους.

Η ζωή του Λοκατέλι εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, πάντως, έχουν ένα κοινό σημείο. Το «Τ» που σχηματίζει με τα χέρια του όταν πανηγυρίζει τα γκολ του. Κι αυτή στην εποχή όπου η Γιουβέντους προσπαθεί να βρει τον εαυτό της και να γίνει ξανά ανταγωνιστική στην Ιταλία και στην Ευρώπη το «Τ» του Λοκατέλι για χάρη της Τέσα είναι και το σήμα για να πανηγυρισμούς στην εξέδρα και μια δικαίωση για τον προπονητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που πίεσε για να γίνει η μεταγραφή του.