Η Ισπανία είναι μαζί με την Ιταλία (από κοντά πλέον και η Γαλλία) οι δύο χώρες της Ευρώπης που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, ο πρόεδρος της La Liga τόνισε πως θα μπορούσε να επανεκκινήσει και η ποδοσφαιρική δράση, για να συνεχιστεί η σεζόν και να ολοκληρωθεί όσο πιο ομαλά γίνεται.

Σήμερα (30/04) το Ανώτατο Συμβούλιο της Ισπανίας για τον Αθλητισμό (CSD), η La Liga, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Ένωση Παικτών (AFE) θα συναντηθούν για να προσπαθήσουν να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες, ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες ομαλά στη δουλειά και στις προπονήσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η El Mundo Deportivo, η επιστροφή στις προπονήσεις ενδέχεται να αργήσει. Υπάρχουν φόβοι ότι η σεζόν 2019-20 δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί, λόγω της πανδημίας, αν και η διοργανώτρια Αρχή επιμένει πως ο σχεδιασμός μπορεί να βγει.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ήταν η πρώτη ομάδα η οποία είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να επιστρέψει στις προπονήσεις στις 14 Απριλίου. Αλλά, το αίτημά της απορρίφθηκε άμεσα και θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Ισπανίας.