Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πορεύεται νικηφόρα επί ολλανδικού εδάφους. Οι «πράσινοι», με το καταπληκτικό γκολ του Καμπετσή από την εξαιρετική ασίστ του Χατζηγιοβάνη, επικράτησαν με 1-0 της Φένλο, έχοντας εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Καταπληκτικές οι επεμβάσεις επεμβάσεις του Διούδη στο πρώτο μέρος.

Από μια ενδεκάδα για κάθε ημίχρονο

Στο τέταρτο φιλικό αυτού του καλοκαιριού, ο Γιώργος Δώνης ανακάτεψε την τράπουλα και έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Ζαχίντ, αλλά και στον Κολοβό. Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ προτιμήθηκε ο Θεοχάρης, αριστερό ο Ινσούα και ο Κολοβέτσιος με τον Μαυρομμάτη αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος, Ζαχίντ, Μπουζούκης αποτέλεσαν τον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή επιλέχθηκε ο Κολοβός, δεξιά ο Χατζηθεοδωρίδης και στην κορυφή της επίθεσης του 4-3-3 επιλέχθηκε ο Βέργος.

Στο δεύτερο μέρος και μετά τις αλλαγές του Δώνη, ο Κότσαρης υπερασπίστηκε την εστία των «πρασίνων», δεξί μπακ έπαιξε ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ζαγαρίτης, ενώ Νούνες και Πούγγουρας αποτέλεσαν το κέντρο της άμυνας. Σερπέζης, Κολοβός και Δώνης αγωνίστηκαν στον άξονα, Εμμανουηλίδης, Χατζηγιοβάνης στα άκρα και «φουνταριστός» ο Καμπετσής. Στο 69′ ο Εμμανουηλίδης πήγε στην κορυφή και ο Καμπετσής δεξιά, ενώ ο Αθανασακόπουλος πήρε τη θέση του Κολοβού.

Ο απίθανος Διούδης «ασπίδα» στην τραγική εικόνα και το ξύλο

Στο πρώτο ημίχρονο τρία πράγματα\ είχαν ιδιαίτερη αξία, σε ένα 45λεπτο στο οποίο ο Παναθηναϊκός ήταν κακός, ασύνδετος, καθόλου παραγωγικός παρά την κατοχή της μπάλας(56%) και με πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ποια ήταν αυτά;

  • Ο καταπληκτικός Σωκράτης Διούδης που κατέβασε ρολά. Ο πορτιέρο των «πρασίνων» είχε τέσσερις εντυπωσιακές αποκρούσεις και ήταν πραγματικά ανίκητος σε φάσεις που η εστία του απειλήθηκε σοβαρά. Καταπληκτική παρουσία από τον Έλληνα άσο.
  • Το ασταμάτητο ξύλο των Ολλανδών. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν το σκληρό παιχνίδι, βαρούσαν στο ψαχνό και ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της αναμέτρησης. Μόνο ο Ινσούα είχε… απαντήσεις στην σκληράδα των παικτών της Φένλο.
  • Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Μπουζούκη από το αλήτικο μαρκάρισμα του Γιάνσεν στο 22′. Ο διεθνής μέσος σφάδαζε από τον πόνο, δεν μπορούσε να πατήσει καν το αριστερό του πόδι και έφυγε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Καλύτερος, δημιούργησε στο τέλος και νίκησε

Η δεύτερη ενδεκάδα του Δώνη απέδωσε καλύτερα πάνω στο χορτάρι. Δεν απειλήθηκε, δεν χάρισε φάσεις στους Ολλανδούς και είχε μεγαλύτερη συνοχή και μικρότερες αποστάσεις. Οι «πράσινοι» κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα, αλλά μέχρι το 80′ δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία των γηπεδούχων.

Με κορυφαίο τον Χρήστο Δώνη, το «τριφύλλι» είχε καλύτερη εικόνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε τις φάσεις του. Στο 80′ ο Έλληνας μέσος έβγαλε τετ-α-τετ τον Εμμανουηλίδη, που νικήθηκε από τον πορτιέρο των Ολλανδών, αλλά στο 85′ μία εξαιρετική μπαλιά του Χατζηγιοβάνη στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Καμπετσή, ο οποίος με εναέριο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Αυτό το γκολ ήταν που έκρινε και την αναμέτρηση…

Από εκεί και πέρα, ο Νούνες είχε ένα θετικό ντεμπούτο με σωστές επεμβάσεις, έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, αν και θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιλογές με αυτήν στα πόδια του. Πάντως, και με δεδομένο ότι του λείπει αγωνιστικός ρυθμός ήταν καλός. Όσον αφορά τον Ζαχίντ δεν κατάφερε να φανεί στο πρώτο μέρος και θέλει και εκείνος τον χρόνο του να «δέσει» με υπόλοιπο σύνολο, καθώς δεν έχει ρυθμό, διότι δεν είχε παίξει στα φιλικά του ΑΠΟΕΛ.

Η αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού: Διούδης, Ινσούα, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Αλεξανδρόπουλος, Ζαχίντ, Μπουζούκης(25′ Δώνης), Κολοβός, Χατζηθεοδωρίδης, Βέργος.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν: Κότσαρης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες, Ζαγαρίτης, Σερπέζης, Δώνης, Εμμανουηλίδης, Χατζηγιοβάνης, Κολοβός(69′ Αθανασακόπουλος), Καμπετσής.

Πηγή: gazzetta.gr