Ο Γκαμπριέλ Αράντα είναι γνωστός φανατικός οπαδός της Ράσινγκ Κλουμπ, ομάδας της πρώτης κατηγορίας της Αργεντινής, παραδοσιακής δύναμης του ποδοσφαίρου της χώρας. Έγινε διάσημος όταν το 2006 εμφανίστηκε στο γήπεδο μ’ ένα κρανίο τυλιγμένο σε μια μπλούζα στη διάρκεια ενός μεγάλου ντέρμπι της Αβεγιανέδα κόντρα στην Ιντεπεντιέντε.

Έκτοτε απασχόλησε εκ νέου τα ΜΜΕ το 2019 όταν έγιναν viral στα social media εικόνες που τον έδειχναν να τριγυρίζει στους δρόμους κρατώντας ένα κρανίο πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την «Ακαδέμια». Όπως είχε αποκαλύψει ήταν το κρανίο του παππού του. Ο Αράντα είχε βεβηλώσει τον τάφο του και το είχε πάρει σπίτι του. Άλλοι έλεγαν πως πρόκειται για «μαύρη μαγεία» κι άλλοι πως απλά πως έτσι πίστευε πως θα ήταν κι ο νεκρός παππούς του μαζί του στις μεγάλες στιγμές της αγαπημένης τους ομάδας. «Ήθελα να πανηγυρίσει μαζί μου την κατάκτηση του πρωταθλήματος», είχε πει τότε στην αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής, «Ole» και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ.

Τώρα, ο Αράντα έγινε και πάλι… θέμα στην Αργεντινή. Αυτή τη φορά γιατί ξέθαψε το κρανίο της γιαγιάς του, που επίσης υποστήριζε τη Ράσινγκ Κλουμπ. Βγήκε και φωτογραφία κρατώντας και τα δύο κρανία των προγόνων του. Ο λόγος; Σκόπευε να πάρει το κρανίο της και πάλι στο γήπεδο το «Εστάδιο Πρεσιδέντε Περόν» καθώς η Ράσινγκ Κλουμπ έπαιζε το δεύτερο προημιτελικό του Copa Libertadores με την Μπόκα Τζούνιορς (0-0 το α’ ματς). Για την ιστορία, η Ράσινγκ Κλουμπ ηττήθηκε στα πέναλτι με 4-1 (0-0 κ.α.) και αποκλείστηκε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Continental» για το πως θα ένιωθαν ο παππούς του και η γιαγιά του με τις πράξεις του, να βεβηλώσει τους τάφους τους για να πάρει τα κρανία τους και να τα πάει στο γήπεδο, απάντησε: «Θα ήταν περήφανοι για μένα».