Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη με τις επιτυχίες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, ενώ η Ντρισμπιώτη πήρε το χάλκινο στα 35χλμ. βάδην, ανεβάζοντας ψηλά τα ελληνικά χρώματα και δείχνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός παραμένει ανταγωνιστικός στο κορυφαίο επίπεδο.

Ωστόσο, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση – η μεγαλύτερη του ανοιχτού στίβου για φέτος και πολύ σημαντικό ραντεβού πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι – δεν λείπουν και τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα, τα οποία είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν μιας και IAAF αποκόμισε μεγαλύτερα έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του θεσμού, αλλά και εξαιτίας της… Ρωσίας.

Πόσα χρήματα πήραν οι κορυφαίοι

Το ποσό που διανέμεται φέτος είναι περίπου 8,5 εκατ. δολάρια. Η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος διαθέτει φέτος επιπλέον 2 εκατομμύρια δολάρια από πρόστιμα που πλήρωσε η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου για παραβίαση των κανόνων για το ντόπινγκ. Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών TDK θα μοιράσει για άλλη μια φορά 100.000 δολάρια στους νικητές των χρυσών μεταλλίων, που θα σπάσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ της IAAF στη διοργάνωση.

Όσοι μπουν στην πρώτη οκτάδα σε κάθε αγώνισμα θα κερδίσουν ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα λαμβάνουν το ίδιο ποσό, ενώ στους νικητές της σκυταλοδρομίας απονέμονται χρηματικά έπαθλα ανά ομάδα.

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίρνει 70.000 δολάρια, το αργυρό 35.000 δολάρια και το χάλκινο 22.000 ενώ ακολουθούν μέχρι την 8η θέση τα ποσά των 16.000, 11.000, 7.000, 6.000 και 5.000 δολάρια, αντίστοιχα.