Σε ένα ματς που άρχισε το Σάββατο (19/8) και ολοκληρώθηκε την Κυριακή (20/8) λόγω του προβλήματος που προέκυψε με έναν προβολέα, ο ΠΑΣ Γιάννινα με δύο γκολ του Κόντε και ένα του Γκάρο καθάρισε με 3-0 τη νεοφώτιστη Κηφισιά, η οποία μάλλον κατάλαβε ότι στη Stoiximan Super League τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Το παιχνίδι ήταν ιστορικό για τους φιλοξενούμενους αλλά ήταν και δύσκολο όπως φάνηκε από το ξεκίνημά του. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 4′ με την κεφαλιά του Παμλίδη στο δοκάρι μετά την εκτέλεση κόρνερ και στη συνέχεια ήλεγξαν πλήρως την κατάσταση. Οι Ηπειρώτες απείλησαν ξανά στο 19′ με την κεφαλιά του Παντελάκη που απέκρουσε ο Κρίστινσον, όπως απέκρουσε και το δυνατό σουτ του Καραχάλιου στο 26′, για να έρθει τελικά το γκολ λίγα λεπτά μετά.

Στο 30′ ο διαιτητής, αφού πρώτα πήγε στο VAR, έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Τσάπαν, με τον Κόντε να εκτελεί στο 31′ και να κάνει το 1-0 για τον ΠΑΣ, ο οποίος είχε κατοχή μπάλας 72%-28% στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Κηφισιά δεν φάνηκε ποτέ επιθετικά. Αυτό το έκανε με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49′, όταν ο Μασούρας σέντραρε από δεξιά και η μπάλα βρήκε στον Τετέι και κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για φάουλ στην αρχή της φάσης.

Και αφού δεν έγινε το 1-1, λίγα λεπτά μετά έγινε το 2-0… Στο 53′ ο Κόντε με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 2-0, δίνοντας προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους. Η Κηφισιά, βέβαια, δεν τα παράτησε και προσπάθησε στη συνέχεια να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αν και από το 82′ έπαιζε με παίκτη περισσότερο αφού αποβλήθηκε για τον ΠΑΣ ο Καραχάλιος με 2η κίτρινη για φάουλ στον Σάκιτς.

Αντιθέτως, τα Γιάννινα ήταν η ομάδα που σκόραρε ξανά, στο 98′ με κεφαλιά του Γκάρο μετά τη σέντρα του Παμλίδη, επικρατώντας τελικά με 3-0.

ΠΑΣ Γιάννινα: Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος (42′ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (74′ Λιάσος), Τζίμας (84′ Γκάρο), Παμλίδης, Κόντε (84′ Ροσέρο).

Κηφισιά: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Τσάπαν, Λούμορ, Σάκιτς, Ιπαλίμπο (46′ Νίνης), Αντούνες (83′ Πρίτσας, 99′ Αντερέγκεν), Αντερέγκεν (46′ Ματέου Σάντος), Τετέι, Οζέγκοβιτς.