Το θέμα του Ορμπελίν Πινέδα παραμένει ανοιχτό για την ΑΕΚ που είναι σε επαφές με τη Θέλτα, την ίδια ώρα που στο Μεξικό υποστηρίζουν ότι ο νέος προπονητής της ισπανικής ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ, επιθυμεί την παραμονή του παίκτη και το έχει πει και στον πρόεδρο, ο οποίος συμφωνεί.

Στην Ένωση ήξεραν ότι η περίπτωση του Πινέδα δεν θα ήταν εύκολη, δεν θα ήταν κάτι που θα τελείωνε μέσα σε λίγες μέρες. Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι οι δύο ομάδες συνεχίζουν τις συζητήσεις τους. Έκπληξη προκαλεί το νέο δημοσίευμα από το Μεξικό και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα Publimetro, η οποία υποστηρίζει ότι ο Μπενίτεθ και ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο, επιθυμούν την παραμονή του παίκτη.

Η έκπληξη έγκειται στο γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες έγραφαν ότι ο νέος προπονητής της ισπανικής ομάδας έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση ότι ο Πινέδα θα αποχωρήσει, με τα ισπανικά ΜΜΕ, από την πλευρά τους, να υποστηρίζουν και σήμερα (29/6) ότι ο Μεξικανός χαφ θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ και το έχει κάνει σαφές και στη διοίκηση της Θέλτα.

Όπως και να έχει, το θέμα παραμένει ανοιχτό και τις επόμενες μέρες θα φανεί ποια θα είναι η κατάληξή του.