Οι Ντένβερ Νάγκετς είναι οι νέοι πρωταθλητές του NBA. Πήραν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους καθώς επιβλήθηκαν με 94-89 των Μαϊάμι Χιτ στην «Ball Arena» κι έκαναν το 4-1 στη σειρά των τελικών.

Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών αναδείχθηκε ο Νίκολα Γιόκιτς που και στο 5ο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός – όπως άλλωστε σε όλη την πορεία της ομάδας του στα play-offs – και την οδήγησε στη νίκη. Ο Σέρβος σέντερ είχε 28 πόντους σε 42 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 12/16 σουτ. Μάζεψε και 16 ριμπάουντ!

Οι Μαϊάμι Χιτ παρατάχθηκαν στο υψόμετρο του Κολοράντο αποφασισμένοι να επεκτείνουν τη σειρά και να τη μεταφέρουν στην έδρα τους για 6ο ματς. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την άμυνά τους προκάλεσαν πολλά προβλήματα στους Ντένβερ Νάγκετς. Μάλιστα προηγήθηκαν με 24-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο 12λεπτο, οι φιλοξενούμενοι «λύθηκαν» περισσότερο επιθετικά, ενώ διατήρησαν την αμυντική τους αποτελεσματικότητα και παράλληλα επωφελήθηκαν από την αστοχία των Ντένβερ Νάγκετς κυρίως από την περιφέρεια. Με επιμέρους σκόρ 27-22, οι Μαϊάμι Χιτ πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων και νιώθοντας πολύ καλά με τον τρόπο που έπαιζαν.

Η αντίδραση των Ντένβερ Νάγκετς, όμως, ήταν αναμενόμενη. Στην 3η περίοδο, οι Νάγκετς κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα κι αυτό οδήγησε σε ορισμένα εύκολα καλάθια, ενώ βελτιώθηκαν και αμυντικά. Έριξαν τη διαφορά στον πόντο μπαίνοντας στην 4η περίοδο.

Κι εκεί το ματς έγινε ακόμη πιο… άσχημο με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να σκοράρουν καθώς το άγχος και τα νεύρα κυριάρχησαν. Το ταλέντο των Νάγκετς, όμως, υπερίσχυσε και τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να φτάσουν στον τίτλο.