Ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής Ρόμαν Ζοζούλια, που αγωνίζεται στην ισπανική Ράγιο Μαχαδαόντα, τα έβαλε με τον θρύλο του ουκρανικού ποδοσφαίρου και πρεσβευτή της προσπάθειας United 24 (σ.σ. η οποία συγκεντρώνει χρήματα για πόλεμο στην Ουκρανία) Αντρέι Σεβτσένκο επειδή πρόσφατα έκατσε δίπλα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, για τον οποίο είπε πως έχει «φιλορωσικές πεποιθήσεις».

Οι δηλώσεις του Ζοζούλια πήραν έκταση σε ουκρανικά και διεθνή ΜΜΕ. Ο Ουκρανός επιθετικός βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης διαμάχης στο ισπανικό ποδόσφαιρο τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της στενής σχέσης του με το Τάγμα Αζόφ και άλλα τάγματα του ουκρανικού στρατού, ενώ στα social media κυκλοφορούσαν φωτογραφίες του όπου υπήρχαν νεο-ναζιστικοί συμβολισμοί όπως αριθμοί που παραπέμπουν στο όνομα του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς επίσης και εικόνες του με σημαίες και κασκόλ του Στεπάν Μπαντέρα.

Ο Ζοζούλια, που έγινε ο μόνος παίκτης για τον οποίο διεκόπη αγώνας ποδοσφαίρου στην Ισπανία όταν καταγγέλθηκαν ρατσιστικά συνθήματα σε αγώνα της πρώην ομάδας του Σπόρτινγκ Χιχόν με τη Ράγιο Βαγεκάνο, όπου οι αριστερά προσκείμενοι οπαδοί της Ράγιο Βαγεκάνο τον αποκαλούσαν ναζί, έκανε ανάρτηση στο Instagram λέγοντας:

«Όταν είσαι ο πρεσβευτής του United 24, μιας φιλανθρωπικής πλατφόρμας που υποστηρίζει την Ουκρανία έχει και την ανάλογη ευθύνη. Κι όταν σε καλούν σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου και βρίσκεσαι μαζί με κάποιον άλλον που έχει ξεκάθαρες φιλορωσικές απόψεις δεν μπορείς να τον αγκαλιάζεις», έγραψε βάζοντας τη φωτογραφία του Αντρέι Σεβτσένκο με τον Νόβακ Τζόκοβιτς που παρακολούθησαν δίπλα – δίπλα τον πρώτο ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ την περασμένη εβδομάδα. «Ένας σκεπτόμενος Ουκρανός δεν θα καθόταν ποτέ με αυτό το σκουπίδι. Ή μήπως δεν ήξερε πως τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς όσο και πατέρας του έχουν φιλορωσικές πεποιθήσεις;», συνέχισε.

Ο Ζοζούλια βλέποντας τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε με την ανάρτησή του τη διέγραψε από τον λογαριασμό του.