Κρίνοντας από τις αναρτήσεις του στα social media τα τελευταία 24ωρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο παρκέ και να… κλείσει τα στόματα όσων του ασκούν κριτική.

Ο «Greek Freak» ανάρτησε στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Instagram έναν μονταρισμένο βίντεο με αποσπάσματα από όσα είπε στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό των Μιλγουόκι Μπακς από του Μαϊάμι Χιτ στα play-offs του NBA, όπου αναφέρθηκε στην αποτυχία στον αθλητισμό και στη ζωή και τις φράσεις του συμπλήρωνε ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ!

Για το βίντεο χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από μια ομιλία του «Black Mamba» για το τί είναι αποτυχία και τί όχι. Ο Μπράιαντ έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους οκτώ – μεταξύ τους και η κόρη του Τζιάνα – σε τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια στις 26 Ιανουαρίου του 2020.

Το βίντεο έχουν ήδη δει πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιας και ταχύτατα έγινε viral και κέρδισε την αποδοχή των απανταχού φιλάθλων.

Ο συγκλονιστικός «διάλογος»

«Δεν υπάρχει η αποτυχία στον αθλητισμό» ακούγεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και συνεχίζει ο Μπράιαντ: «Σοβαρά, τί σημαίνει αποτυχία; Δεν υφίσταται». Αυτός ο εικονικός «διάλογος» εξακολουθεί σε όλη τη διάρκεια του κλιπ των 43 δευτερολέπτων.

  • -Γ. Α.: «Ξέρεις, υπάρχουν καλές μέρες, κακές μέρες. Κάποιες μέρες είσαι ικανός να επιτύχεις, άλλες όχι»
  • -Κ. Μ.: «Γιατί, ξέρεις, αν αποτύχω σήμερα, θα μάθω κάτι από αυτή την αποτυχία και θα δοκιμάσω ξανά την Τρίτη (σ.σ. εννοεί την επόμενη μέρα).
  • -Γ. Α.: «Κι αυτό είναι ο αθλητισμός. Δεν νικάς πάντοτε».
  • -Κ. Μ.: «Η ιστορία συνεχίζεται. Οπότε αν αποτύχεις τη Δευτέρα, ο μόνος τρόπος για να παραμείνει αποτυχία είναι αν αποφασίσεις να μην προοδεύσεις».
  • -Γ. Α.: «Οπότε στα 50 χρόνια από το 1971 ως το 2021 που δεν κατακτήσαμε (σ.σ. εννοεί τους Μιλγουόκι Μπακς) το πρωτάθλημα, ήταν 50 χρόνια αποτυχιών; Όχι δεν ήταν. Ήταν βήματα προς την κατάκτηση του τίτλου».
  • -Κ. Μ.: «Έτσι, για μένα, γι’ αυτό η αποτυχία δεν υφίσταται».
  • -Γ. Α.: «Δεν είναι αποτυχία, είναι βήματα προς την επιτυχία».

Η προπόνηση του Γιάννη με τον Κόμπι

Το 2019, μερικούς μήνες πριν τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, προπονήθηκε μαζί του. Ο Μπράιαντ πάντοτε επαινούσε τον Έλληνα σούπερ σταρ κυρίως για τη νοοτροπία του. Αφότου πέθανε, στον κόσμο του NBA ο «Greek Freak» παρουσιάζεται ένας από τους συνεχιστές της ξεχωριστής «Mamba Mentality» του Μπράιαντ, που ήταν ένας από τους πιο ακραία ανταγωνιστικούς αθλητές όλων των εποχών.