Πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Απόλλων Σμύρνης έγραψε ιστορία νικώντας με 18-14 την Τεράσα και κατακτώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του, αφού έκανε δικό του το Challenger Cup, με το ελληνικό πόλο να γράφει έτσι ακόμη μία χρυσή σελίδα.

Ο Απόλλων είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τροπαίου μετά τη νίκη του στον πρώτο τελικό, για να ολοκληρωθεί όμως η δουλειά έπρεπε να γίνει και η ρεβάνς στη Βαρκελώνη. Μια ρεβάνς που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ελληνικής ομάδας, η οποία με εντυπωσιακή εμφάνιση κατάφερε να επικρατήσει και εκεί, με 18-14, βάφοντας μπλε το Challenger Cup.

Η καλή μέρα, άλλωστε, από νωρίς φάνηκε αφού ο Απόλλων βρέθηκε να προηγείται με 4-1 στο ξεκίνημα και ήταν μπροστά με 4-3 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Αυτό που έκανε τη διαφορά, όμως, ήταν το τρίτο οκτάλεπτο, όταν η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (11-15) και από εκεί και πέρα οι Ισπανοί δεν γινόταν να ανατρέψουν την κατάσταση. Και δεν την ανέτρεψαν.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ.

Απόλλων Σμύρνης: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος.