Με ψήφους 15-1 η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της Τάκη Μπαλτάκο προκειμένου να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια αναφορικά με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των ομάδων που μπήκαν στα play – offs, παρόντος του βετεράνου αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ, Στιβ Μπένετ.  

Έναντι της σχετικής εξουσιοδότησης μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο διευθύνων σύμβουλος και Γ’ αντιπρόεδρος της ομάδας, Τάκης Αγραφιώτης. Ήταν ο μόνος που πήρε το λόγο, προμηνύοντας ότι θα κατατεθούν μηνύσεις τόσο κατά του κ. Μπαλτάκου όσο και εναντίον μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, «θέλετε να παγιδεύσετε τα μέλη της Εκτελεστικής για να μοιραστείτε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για εσάς από τη διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης που συγκάλεσε ο Μπένετ. Μας μιλήσατε στον σύντομο πρόλογό σας για μαγνητοσκόπηση και βιντεοσκόπηση. Είχατε γραπτή συναίνεση γι’ αυτό από τους παρόντες; Όχι φυσικά! Καταγράφετε και εμάς; Και τους τακτικούς δικαστές που δικάζουν εδώ; Είναι γελοιότητα να ζητάτε νομιμοποίηση για μια άτυπη συνάντηση που δεν έπρεπε καν να ήσουν εκεί και δεν ήταν και κανένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Που ακούστηκαν αυτά; Που έχουν ξαναγίνει;».

Και συνέχισε: «Ζητάς εξουσιοδότηση χωρίς να έχουμε πρακτικά από τη συνάντηση και το κάνεις επίτηδες γιατί έχεις συγκεκριμένη πρόθεση. Διότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι κάποιοι είπαν να πάει να γα… η UEFA για παράδειγμα. Δεν άκουσα κάτι γι αυτό».

Ο κ. Μπαλτάκος διευκρίνισε στο συγκεκριμένο σημείο πως: «Εγω μιλάω για μένα προσωπικά»

«Αν μιλάς προσωπικά, του είπε ο κ. Αγραφιώτης, δικηγόρος είσαι κάνε μηνύσεις. Εγώ πάντως σαν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ξεκαθαρίζω ότι θα κινηθώ νομικά γι’ αυτό που γίνεται εδώ σήμερα. Στην άτυπη συνάντηση που παραδέχτηκες τι δουλειά έχει ο Μάνταλος;»

Ο κ. Μπαλτάκος απάντησε πως «χειριζόταν ένα μικρό κομπιούτερ σαν βοηθός του Μπένετ»

Τότε ο κ. Αγραφιώτης ανταπάντησε:: «Είστε σοβαροί; Τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σας ξαναλέω ότι θα μηνυθείτε για όλα και ό,τι παράνομο υλικό έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Μας λέτε για ένα σύστημα που καταγράφει. Σας ρωτώ. Έχετε γραπτή συναίνεση;».

Μπαλτάκος: «Όχι δεν έχω»

Αγραφιώτης: «Ξέρετε λοιπόν την παρανομία, το ξέρετε, αλλά φέρνετε αυτό το θέμα για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Πρακτικά δεν έχουν μπροστά τους τα μέλη. Πως θα τα αξιολογήσουν;».

Μπαλτάκος: «Θα γίνουν κι άλλες Εκτελεστικές»

Αγραφιώτης: «Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα. Εσείς κ. Μπαλτάκο ως τι ήσασταν στην άτυπη συνάντηση; Η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη; Ως τι παραστήκατε εκεί; Ήσασταν παρανόμως και παρατύπως εκεί κι εσείς και ο Μάνταλος. Και ξαναλέω για όλες αυτές τις παρανομίες θα μηνυθείτε».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση βάσει της οποίας: «Αποφάσισε, με ψήφους 15-1, την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, προκειμένου να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια ποινικής, πειθαρχικής και αστικής φύσεως ενώπιον των αρμοδίων εθνικών και υπερεθνικών αρχών, σε συνέχεια όσων έλαβαν χώρα κατά τη συνάντηση της 27.03.2023, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΠΟ, του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Στίβεν Μπένετ και των εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για θέματα ορισμού διαιτητών στα play off της Super League 1».