Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε viral τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/3) με το εσκεμμένα άστοχο σουτ του στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς επί των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς (117-111) προκειμένου να μαζέψει το 10ο ριμπάουντ του στον αγώνα κι έτσι να κάνει triple-double. Το ΝΒΑ, λοιπόν, σύμφωνα με το ESPN ακύρωσε την επίδοση του «Greek Freak».

Το triple-double που έκανε ο Έλληνας σούπερ σταρ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις τάξεις του… μαγικού κόσμου του NBA. Άλλοι το είδαν ως δικαίωμα του να πράξει έτσι κι άλλοι πως η νέα γενιά αθλητών κάνει τα πάντα για να «φουσκώσει» τα στατιστικά της. Ο τρόπος με τον οποίο πήρε το ριμπάουντ ο Αντετόκουνμπο, πάντως, έδωσε το δικαίωμα στην λίγκα να ερευνήσει το περιστατικό και να αποφανθεί για το αν το triple-double ήταν έγκυρο ή όχι.

Εν τέλει, την επομένη της αναμέτρησης, το ΝΒΑ έσβησε το συγκεκριμένο επιθετικό ριμπάουντ από την στατιστική του Greek Freak, ο οποίος περιορίστηκε στα εννέα και είδε το τριπλ νταμπλ να… εξαφανίζεται. Σύμφωνα με την λίγκα, δε, ως σουτ μετράει μια προσπάθεια όπου επιτιθέμενος έχει σκοπό να σκοράρει και όχι όπως αυτό που έκανε ο Αντετοκούνμπο που απλά ήθελε να χάσει το σουτ για να πάρει το ριμπάουντ και να συμπληρώσει για το triple-double του.