Ο αγώνας με τον ΟΦΗ ήταν σαν τελικός για τον Ιωνικό που με νίκη θα έκανε καθοριστικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά οι Κρητικοί είναι άλλη ομάδα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και με δύο γκολ του Τοράλ στα τελευταία λεπτά νίκησαν με 2-0 και βελτίωσαν κι άλλο τη θέση τους στην κατάταξη.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσαν από νωρίς, έχοντας την καλύτερή τους στιγμή στο 16′ με την κεφαλιά του Μάντζη που έφυγε λίγο άουτ. Ένα δεκάλεπτο μετά, στο 26′, ο ίδιος παίκτης κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, με ψαλιδάκι, αλλά ο Βαλεριάνος που του γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Το 0-0, επομένως, παρέμεινε και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, στο 45′, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αγγίξουν το γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το πλασέ του Μπάκις, για ακολουθήσει ένταση στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51′, όταν ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για ανατροπή του Φαντιγκά από τον Βούρο και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ, για να πάει όμως αμέσως μετά στο VAR και να αλλάξει γνώμη, ακυρώνοντας τόσο το πέναλτι όσο και την κόκκινη.

Σωστά έπραξε ο ρέφερι όπως φάνηκε στο βίντεο, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς γκολ, μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο… Στο 80′ ο διαιτητής μέσω VAR έδειξε πέναλτι για πάτημα του Μπουενά στον Τοράλ που ανέλαβε και την εκτέλεση για το 0-1, ενώ αυτός ήταν που έκανε και το 0-2 στο 92′ με πλασέ μετά την πάσα του Μπαλογιάννη, με τον Ιωνικό να χάνει στο 97′ τον Βαλεριάνο που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη επειδή τράβηξε τη φανέλα του Μοσκέρα.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μπουενά, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Βαλεριάνος, Κανιας, Σάκιτς, Φαντιγκά, Σεμπά (93′ Ελευθεριάδης), Μάντζης (67′ Μάνος).

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Τσιλιανίδης (86′ Μαρινάκης), Περέα, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης, Μπάκιτς, Τοράλ (95′ Γκρόνιγκ), Ντίκο.