Το γκολ του Ντίαθ στο 7ο λεπτό ήταν αρκετό στη Μίλαν για να νικήσει με 1-0 την Τότεναμ στο κατάμεστο Σαν Σίρο στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League, παίρνοντας έτσι το προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς, αν και η ρεβάνς θα είναι… πραγματική μάχη.

Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να εκμεταλλευτούν τον ενθουσιασμό που μετέφερε η έδρα και το κατάφεραν, αφού στο 7′ άνοιξαν το σκορ με διπλή προσπάθεια του Ντίαθ μετά την απόκρουση του εκπληκτικού Φόρστερ σε σουτ του Ερναντέζ (1-0). Και από τη στιγμή που πήραν από νωρίς το προβάδισμα, στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν απολύτως συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν στους Άγγλους να γίνουν πραγματικά απειλητικοί.

Τα πράγματα, μάλιστα, δεν άλλαξαν στο β’ μέρος, αφού η Μίλαν παρέμενε πιστή στο παιχνίδι της και δεν άφηνε χώρους για την Τότεναμ, η οποία ήθελε αλλά δεν μπορούσε… Οι γηπεδούχοι, αντιθέτως, μπορούσαν στο 78′ με τον Ντε Κετελάρε και στο 79′ με τον Τιαό να βάλουν και δεύτερο γκολ αλλά δεν το έκαναν, με αποτέλεσμα όλα να είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς, αν και οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν τον πρώτο λόγο έπειτα από αυτή τη νίκη.

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλούλου, Κίερ, Τιαό, Σαλεμάκερς (77′ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86′ Πόμπεγκα), Ερναντέζ, Ντίαθ (77′ Ντε Κετελάρε), Λεάο (90′ Ρέμπιτς), Ζιρού.

Τότεναμ: Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (81′ Ντέιβις), Έμερσον, Σκιπ, Σαρ, Πέρισιτς, Κουλουσέφσκι (70′ Ριτσάρλισον), Σον (81′ Νταντζούμα), Κέιν.