Μετά την ανακοίνωση της Premier League τη Δευτέρα (6/2) όπου κατηγορεί τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβιάσεις 115 οικονομικών κανονισμών από το 2009 ως το 2018, η πρωταθλήτρια Αγγλίας προσέλαβε τον δικηγόρο λόρδο Ντέιβιντ Πάνικ και την ομάδα του για να την υπερασπιστεί.

Ο λόρδος Πάνικ είναι από τους πλέον ακριβοπληρωμένους δικηγόρους στη Βρετανία και ειδικός στα ζητήματα για τα οποία κατηγορείται η Μάντσεστερ Σίτι και η αμοιβή του μπορεί να φτάσει σε… αστρονομικά επίπεδα. Σύμφωνα με το «The Lawyer Magazine» συνήθως πληρώνεται όσα και ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του συλλόγου και της Premier League, δηλαδή ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που παίρνει περί τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, δηλαδή 21,6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο λόρδος Πάνικ, που χρεώνει 5.000 λίρες την ώρα για τις υπηρεσίες του, αναμένεται να ξεπεράσει την αμοιβή που λαμβάνουν όλοι εκτός από επτά ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι στο διάστημα κατά το οποίο θα υπερασπιστεί τον σύλλογο.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη για τη μεγάλη «μάχη» που, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται να πάρει πολύ καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί παρά τις πιέσεις που ασκούν οι περισσότεροι αντίπαλοι σύλλογοι και δη οι «μεγάλοι» όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Τσέλσι που θέλουν να κλείσει η υπόθεση πριν από το τέλος της σεζόν.

Επίσης, η Μάντσεστερ Σίτι είναι εξοικειωμένη με τις οικονομικές απαιτήσεις του λόρδου Πάνικ. Ήταν εκείνος που την εκπροσώπησε το 2020 όταν το CAS ανέτρεψε την ποινή που της επέβαλλε η UEFA για διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρόστιμο 30 εκατομμυρίων ευρώ.