Η ήττα της Άρσεναλ από την Έβερτον έδινε στη Μάντσεστερ Σίτι την ευκαιρία να πλησιάσει στο -2 από την κορυφή αλλά για να το καταφέρει αυτό θα έπρεπε να νικήσει στην έδρα της Τότεναμ, κάτι που αποδείχθηκε αδύνατο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αφού έχασε με 1-0, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να παίρνει το τρίποντο με γκολ του Κέιν και να είναι, πλέον, στο -1 από την 4άδα.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Τότεναμ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με το πλασέ του Κέιν μετά το λάθος του Ρόδρι, από τον οποίο έκλεψε τη μπάλα ο Χόιμπιεργκ και τροφοδότησε τον διεθνή Αγγλο φορ. Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα, δηλαδή, για τη Σίτι, η οποία θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 45′ αλλά ο Μαχρέζ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γκουαρδιόλα δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και το έδειχνε και με τις αντιδράσεις του στο β’ μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ στο 70′ αλλά ο Κέιν νικήθηκε από τον Έντερσον στο τετ α τετ.

Η ομάδα του Μάντσεστερ έμεινε, επομένως, ζωντανή και στο 87′ είδε την αντίπαλό της να μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομέρο με 2η κίτρινη για φάουλ στον Γκρίλις, χωρίς όμως να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί, αφού το 1-0 έμεινε ως το τέλος.