Για την Ελλάδα δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες το να διοργανώνει ευρωπαϊκό τελικό στο ποδόσφαιρο, οπότε το γεγονός ότι η UEFA θα αναθέσει στη χώρα μας τη διοργάνωση δύο τέτοιων παιχνιδιών και συγκεκριμένα του φετινού Σούπερ Καπ στο Καραϊσκάκη και του Europa Conference League 2023-24 στην OPAP Arena, μόνο ευχάριστο είναι.

Η ΕΠΟ ήταν σε συζητήσεις με την UEFA εδώ και εβδομάδες για τον τελικό του Europa Conference League το 2024, προκειμένου αυτός να διεξαχθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έτσι θα γίνει, με τη σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, να έρχεται τους επόμενους μήνες.

Πολύ νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα εντός της ημέρας (25/1), όπως αναμενόταν, επισημοποιήθηκε από την UEFA η διεξαγωγή του φετινού τελικού του Σούπερ Καπ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αρχικά είχε οριστεί να γίνει στο Καζάν της Ρωσίας, αλλά ο αποκλεισμός της χώρας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα ο τελικός να έρχεται, τελικά, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε επισήμως από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία ανακοίνωσε: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μεταθέσει τον τελικό του UEFA Super Cup του 2023 από το Καζάν στη Ρωσία, στην Αθήνα και την Ελλάδα. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην ελληνική πρωτεύουσα την Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 21:00 Κεντρική Ευρωπαϊκή ώρα (22:00, τοπική ώρα)».

Η τελευταία φορά που είχε διοργανώσει ευρωπαϊκό τελικό η χώρα μας, υπενθυμίζουμε, ήταν το 2007 και συγκεκριμένα αυτός του Champions League ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 2-1.