Ο Παναθηναϊκός υπέστη την 6η συνεχόμενη ήττα του στη Euroleague καθώς «λύγισε» με 94-88 από τη Φενέρμπαχτσε στο «ΟΑΚΑ» στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τη «μάχη» για μια θέση στα πλέι οφ, ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε θετικά στοιχεία.

«Μετά από τα τελευταία παιχνίδια, μπορώ να πω ότι παίξαμε καλύτερα από όλες τις άλλες φορές. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε. Στις τελευταίες φάσεις κάναμε κάποια λάθη. Πρέπει να δω κάποιες λεπτομέρειες, το τρίποντο του Γκούντουριτς (78-78), την τελευταία κατοχή (σ.σ. που δεν δόθηκε φάουλ στον Ματέους Πονίτκα)…», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Στην παράταση η Φενέρμπαχτσε έβαλε κάποια δύσκολα καλάθια και έτσι μας κέρδισε. Μιλήσαμε πολύ τις τελευταίες μέρες, ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι θα παίζαμε καλύτερα. Για εμάς, το πιο σημαντικό ήταν να βγούμε στο γήπεδο, να δώσουμε τα πάντα. Δυστυχώς είχαμε δυο σουτ για τη νίκη όμως δεν τα καταφέραμε. Κάναμε αρκετά καλό παιχνίδι».

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν θα έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να αναλύσει τι συνέβη στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε και πως έχασε έναν αγώνα που έμοιαζε… δικός του δευτερόλεπτα πριν από την λήξη. Την Παρασκευή (13/1) έχει κρίσιμο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πάλι εντός έδρας για τη 19η αγωνιστική της Euroleague, όπου θα επιχειρήσει να «σπάσει» το χειρότερο σερί ηττών στην ιστορία του στο θεσμό.

Από τη μεριά του, ο κόουτς της Φενέρμπαχτσε, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα άξιζε να νικήσει. Είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, πάλεψαν στο παρκέ, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ. Εμείς παίξαμε καλύτερη άμυνα, ειδικά στο τέλος όταν τους αναγκάσαμε να κάνουν άσχημα σουτ. Οι παίκτες μου δεν σταμάτησαν να πιστεύουν, πάλεψαν ως τέλος αν και ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να κερδίσει και ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μπορεί να μην κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας όμως οδηγήσαμε τον Παναθηναϊκό σε κάποια λάθη και πήραμε μια πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη. Είναι ένας μαραθώνιος, κάθε παιχνίδι μετράει. Ευχαριστώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη θερμή υποδοχή, έχουμε περάσει πολλά για 13 χρόνια. Έχουμε μεγάλη ιστορία μαζί με αυτό το κλαμπ».