Η τελική 4άδα του Μουντιάλ 2022 είναι γνωστή πλέον και θα δώσει συνέχεια σε μια παράδοση που άρχισε το 1982 και συνεχίζεται ακόμη και η οποία θέλει τις Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ να έχουν από τουλάχιστον έναν παίκτη σε κάθε τελικό της διοργάνωσης τα τελευταία 40 χρόνια.

Αργεντινή, Κροατία, Γαλλία, Μαρόκο… Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πιο βαρύ τρόπαιο του ποδοσφαίρου, το πιο σημαντικό. Και το γεγονός ότι στην τελική 4άδα βρίσκονται αυτές, σημαίνει ότι η Ίντερ και η Μπάγερν θα εκπροσωπηθούν από τουλάχιστον έναν παίκτη τους και στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι, θα συνεχιστεί μια παράδοση που άρχισε το 1982, όταν στο Ιταλία – Γερμανία οι Μιλανέζοι είχαν τούς Μπέργκομι, Μπορντόν, Οριάλι, Αλτομπέλι, Μαρίνι και οι Βαυαροί τούς Μπράιντερ, Μπρέμε, Ρουμενίγκε. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1986, στο Αργεντινή – Γερμανία η Ίντερ εκπροσωπήθηκε από τον Ρουμενίγκε και η Μπάγερν από τούς Αουγκεντάλερ, Χένες, Έντερ και Ματέους.

Το 1990, στο Γερμανία – Αργεντινή, η Ίντερ είχε τούς Ματέους, Μπρέμε, Κλίνσμαν και η Μπάγερν τούς Άουμαν, Ρόιτερ, Κόλερ, Αουγκεντάλερ, Πφίγκλέρ και Τον.

Το 1994, στο Βραζιλία – Ιταλία, η Μπάγερν είχε τον Ζορζίνιο και η Ίντερ τον Μπέρτι.

Το 1998, στο Γαλλία – Βραζιλία, η Ίντερ είχε τούς Τζορκαέφ, Ρονάλντο και η Μπάγερν τον Λιζαραζού.

Το 2002, στο Βραζιλία – Γερμανία, η Μπάγερν είχε τούς Καν, Γιέρεμις, Λίνκε, Γιάνκερ και η Ίντερ τον Ρονάλντο.

Το 2006, στο Ιταλία – Γαλλία, η Ίντερ είχε τον Ματεράτσι και η Μπάγερν τον Σανιόλ.

Το 2010, στο Ισπανία – Ολλανδία, η Μπάγερν είχε τούς Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν και η Ίντερ τον Σνάιντερ.

Το 2014, στο Γερμανία – Αργεντινή, η Μπάγερν είχε τούς Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Σβάινσταϊγκερ, Μίλερ, Κροος, Γκέτσε και η Ίντερ τούς Καμπανιάρο, Άλβαρες, Παλάσιο.

Το 2018, στο Γαλλία – Κροατία, η Ίντερ είχε τούς Πέρισιτς, Μπρόζοβιτς και η Μπάγερν τον Τολισό.

Τέλος, στον φετινό τελικό η Ίντερ θα έχει έναν εκ των Λαουτάρο ή Μπρόζοβιτς, οι οποίοι θα κοντραριστούν στο Αργεντινή – Κροατία, ενώ η Μπάγερν έχει τον Μαζράουι στο Μαρόκο και τους Παβάρ, Ουπαμεκανό, Κομάν και Ερναντέζ στη Γαλλία.