Τόσο για την Τυνησία όσο και για την Αυστραλία η μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 ήταν σαν τελικός αφού μόνο με νίκη θα είχαν ελπίδες για πρόκριση στους «16» και τελικά τα «καγκουρό» ήταν αυτά που πανηγύρισαν, αφού το γκολ του Ντιούκ στο 23ο λεπτό για το 0-1 ήταν και αυτό που έκρινε το παιχνίδι τελικά.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έκαναν λάθη και δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, με την κατάσταση να μη βελτιώνεται ιδιαίτερα στη συνέχεια. Βασικά, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάποια φάση, με την πρώτη… αξιοπρεπή προσπάθεια να έρχεται στο 21′, για την Τυνησία, με το άστοχο σουτ του Ντρέγκερ. Και αμέσως μετά ήρθε το γκολ για την Αυστραλία…

Στο 23′ ο Ντιουκ με ωραία γυριστή κεφαλιά, μετά το σουτ που κόντραρε στον Ντράγκερ και πήρε όσο ύψος έπρεπε, έκανε το 0-1 για τα «καγκουρό», τα οποία από εκεί και πέρα έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνά τους, έχοντας ως πρώτο στόχο να κρατήσουν το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στόχος που επιτεύχθηκε, αφού οι Τυνήσιοι απείλησαν μόνο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, αρχικά με τον Ντρέγκερ στο 41′ και στη συνέχεια, στο 45’+3′ με το εξ επαφής πλασέ του Μσάκνι που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν με ενδιαφέρον, αλλά οι δύο ομάδες δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, υπό την έννοια πως το θέαμα δεν ήταν καλό. Όχι ότι αυτό ενδιέφερε και πολύ τους Αυστραλούς, πάντως, που είχαν ως αποκλειστικό σκοπό να κρατήσουν το σκορ και να πάρουν τη νίκη.

Και η αλήθεια είναι ότι το σκορ το κρατούσαν σχετικά εύκολα, αφού η Τυνησία έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη στο δεύτερο ημίχρονο στο 72′ με το διαγώνιο σουτ του Μσακνί εντός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Ράιαν.

Πολύ λίγη ως αντίδραση για να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα οι Αφρικανοί, οι οποίοι θα μπορούσαν, πάντως, να πάρουν τον βαθμό αν ο Καζρί έβρισκε στόχο στο 88′ αλλά τελικά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ράιν, στην τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.

Τυνησία: Ντάμεν, Μπρον (74′ Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντρέγκερ (46′ Σάσι), Σκιρί, Λαϊντουνί (67′ Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (74′ Κενισί), Μσακνί.

Αυστραλία: Ράιαν, Κάρασιτς (75′ Ντεγκενέκ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Μόι, Ιρβάιν, ΜακΓκρί (64′ Χρούστιτς), Λέκι (85′ Μπάκους), Ντιουκ (64′ ΜακΛάρεν), Γκούντγουιν (85′ Μαμπίλ).