Συναγερμός έχει σημάνει στην αποστολή της Βραζιλίας με τον τραυματισμό του ηγέτη της ομάδας, Νεϊμάρ, στον αστράγαλο στη διάρκεια της νίκης της με 2-0 επί της Σερβίας για την πρεμιέρα της στο πλαίσιο του 7ου ομίλου του Μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα, η φάση συνέβη στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης όταν μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σέρβου αμυντικού Νίκολα Μιλένκοβιτς, ο Νεϊμάρ έμεινε στο χορτάρι και φάνηκε να πιάνει τον αστράγαλό του, με τον προπονητή Τίτε να τον κάνει αμέσως αλλαγή και στη θέση του να περνάει τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν στον πάγκο, μάλιστα, φάνηκε να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν τον εξέταζε ο γιατρός της εθνικής Βραζιλίας, Ροδρίγο Λέσμαρ. Ο ίδιος, μετά την λήξη της αναμέτρησης υποστήριξε πως χρειάζεται να περάσουν 24 με 48 ώρες προκειμένου να έχουν πιο ξεκάθαρη εικόνα για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ.

Όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, οι υπεύθυνοι της εθνικής ομάδας δεν έχουν κλείσει ακόμη κάποιο ραντεβού για ακτινογραφίες ή άλλες εξετάσεις σε κάποια από τις κλινικές του Κατάρ. «Ακόμη δεν ξέρουμε τί έχει, είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του τραυματισμού του καθώς στην περιοχή υπάρχει έντονο πρήξιμο. Ανησυχούμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λέσμαρ, αν και ο ίδιος εξέφρασε φόβο πως μπορεί να έχει πάθει διάστρεμμα. Από τη μεριά του, ο προπονητής της ομάδας Τίτε, υποστήριξε: «Να είστε σίγουροι πως ο Νεϊμάρ θα συνεχίσει να παίζει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εγώ είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Θα παίξει ξανά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο».