Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει τη φετινή Super League 1 απλά τέλεια, έχοντας επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες και έχοντας ήδη αποκτήσει μια διαφορά από τους διώκτες του, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει ζεσταθεί και πάλι πολύ με την ομάδα και να «ντοπάρει» τους παίκτες με τα πριμ που τους προτείνει, εν αναμονή του μεγαλύτερου στη συνέχεια της σεζόν.

Οι πράσινοι αισιοδοξούσαν για φέτος πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα. Στρωμένη ομάδα από πέρυσι, ίδιος προπονητής, ενθουσιασμός στον κόσμο λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου, ελάχιστες σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Και πάλι, όμως, μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι θα άρχιζαν με 7×7. Το έκαναν όμως και τώρα, αφού τρώγοντας έρχεται η όρεξη, θέλουν και το 8×8 κόντρα στη Λαμία εκτός έδρας. Ένα παιχνίδι που δεν προσφέρει μόνο τρεις βαθμούς στους παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά και… 200.000 ευρώ.

Η συμφωνία που έχει κάνει φέτος ο Αλαφούζος με τους παίκτες της ομάδας προβλέπει το εξής: πριμ 200.000 ευρώ για κάθε τετράδα νικών. Οι πράσινοι, επομένως, έχουν ήδη εξασφαλίσει 200.000 ευρώ πριμ για τις 4 νίκες που έκαναν στις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τώρα θα κλείσουν και δεύτερη αν φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τη Λαμία. Μια συμφωνία που δείχνει φυσικά και το πόσο πολύ θέλει αυτό το πρωτάθλημα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο οποίος έχει… ψηθεί και πάλι με την ομάδα.

Κρατάει το καλύτερο για μετά…

Αγκαλιά Αλαφούζου - Γιοβάνοβιτς

Αυτές οι 200.000 ευρώ για κάθε 4άδα νικών έχουν κλειδώσει και δεν αλλάζει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διοίκηση δεν θα δώσει κι άλλο οικονομικό κίνητρο στη συνέχεια. Στον Παναθηναϊκό πιστεύουν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια ότι η ομάδα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιτευχθεί αυτό. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο Αλαφούζος έχει και κάποια… οικονομική έκπληξη για τη συνέχεια.

Ο πρόεδρος των κυπελλούχων Ελλάδας θέλει τόσο πολύ να τους δει και πρωταθλητές, ώστε να σκέφτεται να ανακοινώσει ένα πολύ μεγάλο πριμ για κατάκτηση της κούπας. Όχι άμεσα όμως αλλά στη συνέχεια της σεζόν και αναλόγως του πώς θα πάνε τα πράγματα. Αν, δηλαδή, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμείνει σταθερή και πάει… φουλ για τίτλο, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο Αλαφούζος θα ανακοινώσει ένα μεγάλο πριμ προκειμένου να «εξασφαλίσει», τρόπος του λέγειν, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.