Η ισοπαλία με τον Λεβαδειακός άφησε τον ΠΑΟΚ στο -9 από την κορυφή και βάρυνε κι άλλο το κλίμα, όπως έδειξαν και οι αποδοκιμασίες των οπαδών κατά του Ραζβάν Λουτσέσκου και των παικτών του, με τα σενάρια για το πώς θα συνεχίσουν από εδώ και πέρα οι Θεσσαλονικείς να λένε διάφορα και τους ποδοσφαιριστές να… δείχνουν, με την πρωτοβουλία που πήραν, το μέλλον του Ρουμάνου προπονητή.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γύρω από τους ασπρόμαυρους δεν υπήρχε ενθουσιασμός. Αντιθέτως, υπήρχε απογοήτευση για τις μεταγραφές, προβληματισμός επειδή ο Ιβάν Σαββίδης δεν έδειχνε τόσο «ζεστός» όσο τα προηγούμενα χρόνια, γενικά μια κατάσταση γκρίνιας και απαισιοδοξίας. Και από τη στιγμή που άρχισε το πρωτάθλημα τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Αντιθέτως… Τόσο η γκρίνια όσο και η απαισιοδοξία μεγάλωσαν.

Λογικό, βέβαια, να είναι τέτοια η ψυχολογική διάθεση όλων γύρω από την ομάδα, από τη στιγμή που αυτή παρουσιάζει προβλήματα. Και επειδή στην Ελλάδα η λύση που όλοι έχουν στο μυαλό τους σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αντικατάσταση του προπονητή, δεν είναι λίγοι αυτοί στη Θεσσαλονίκη -και αναφερόμαστε σε οπαδούς- που δεν θα τα έβαφαν και μαύρα αν η διοίκηση ανακοίνωνε το τέλος του Λουτσέσκου. Μπορεί, όμως, να συμβεί κάτι τέτοιο; Την απάντηση την έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και είναι αρνητική.

Το δείπνο της στήριξης

Προβληματισμένος ο Λουτσέσκου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι Σόφιας

Μια απάντηση που δόθηκε μέσω μιας πρωτοβουλίας που πήραν οι ασπρόμαυροι: Οι αρχηγοί Βιεϊρίνια, Ίνγκασον και Ελ Καντουρί θα παραθέσουν δείπνο στον προπονητή, με στόχο να του δείξουν έτσι ότι πιστεύουν στη δουλειά του και να του κάνουν σαφές ότι τα αποδυτήρια είναι μαζί του. Ότι οι παίκτες τον στηρίζουν. Εξαιρετικά σημαντικό για κάθε προπονητή σε κάθε ομάδα το να συμβαίνει αυτό. Και όταν συμβαίνει, είναι παράλληλα εξαιρετικά δύσκολο για τη διοίκηση να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του προπονητή. Όχι ότι υπήρχε τέτοια διάθεση στον ΠΑΟΚ πάντως.

Δεν είναι μόνο οι παίκτες που στηρίζουν τον Λουτσέσκου αλλά και οι διοικούντες. Άρα, θέμα λήξης της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν υπάρχει με τα δεδομένα που επικρατούν μέχρι σήμερα. Και δύσκολα θα αλλάξει αυτό άμεσα, ακόμη κι αν έρθει ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη την προσεχή Δευτέρα (17/10), εκτός κι αν στη Θεσσαλονίκη θεωρήσουν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη πλέον…