Η επανέναρξη της Premier League, μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων, έγινε με τέλειο τρόπο για την Άρσεναλ που νίκησε με 3-1 την Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, πήρε το 7ο τρίποντο σε 8 αγωνιστικές και παρέμεινε στην κορυφή, αφήνοντας στο -4 την ομάδα του Αντόνιο Κόντε αλλά και τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 20ο λεπτό άνοιξε το σκορ με το δυνατό μακρινό σουτ του Παρτέι. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν απάντηση και… την έδωσαν στο 31′, όταν ο Ριτσάρλισον πήρε το πέναλτι από τον Γκάμπριελ και ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, και συγκεκριμένα στο 49′ η Άρσεναλ πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να εκμεταλλεύεται την αδράνεια των Γιορίς – Ρομέρο και να κάνει από κοντά το 2-1. Η Τότεναμ ήθελε να αντιδράσει αλλά στο 62′ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Έμερσον και από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι στο 67′ έκαναν το 3-1 με τον Τζάκα από κοντά, κλειδώνοντας τη νίκη.

Έτσι, ανέβηκαν στους 21 βαθμούς και άφησαν στους 17, όσους έχει και η Μάντσεστερ Σίτι, τη συμπολίτισσα.