Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου, γνωστοί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φιλάθλων, τα έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς την UEFA στη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα στην «Allianz Arena» (νίκη με 2-0) το βράδυ της Τρίτης (13/9) για το Champions League και κατήγγειλαν τις αλλαγές που έκανε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία με αφορμή το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Πιο συγκεκριμένα οι οπαδοί του γερμανικού συλλόγου εμφανίστηκαν ενοχλημένοι από τις αλλαγές που έκανε η UEFA την τελευταία στιγμή και επηρέασαν χιλιάδες οπαδούς.

Πρόκειται για την αλλαγή ημερομηνίας στον αγώνα των Ρέιντζερς με τη Νάπολι στο «Άιμπροξ Παρκ» στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του β’ ομίλου που κανονικά ήταν να διεξαχθεί χθες, αλλά μεταφέρθηκε για απόψε (14/9, 22:00). Καθώς επίσης και για την αναβολή του Άρσεναλ-Αϊντχόφεν για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League.

Αμφότερες οι αποφάσεις προκάλεσαν πολλές διαμαρτυρίες από οπαδούς που είχαν κανονίσει (και πληρώσει) εδώ και καιρό τα ταξίδια, τη διαμονή τους και τα εισιτήρια για τους αγώνες. Επιπλέον, φέρεται να ενοχλήθηκαν και από την απόφαση ν’ απαγορευθεί ο ύμνος από τα εντός έδρας ματς των ομάδων του Ηνωμένου Βασιλείου – κάτι που έγινε ήδη χθες στο Λίβερπουλ-Άγιαξ (2-1) και θα γίνει απόψε στα παιχνίδια: Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ, Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ και Ρέιντζερς-Νάπολι.

«Καθυστερήσεις, αλλαγές και αναβολές την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά επειδή πέθανε μια γαλαζοαίματη; Σεβαστείτε τους οπαδούς», ανέφερε χαρακτηριστικά το πανό που σήκωσαν οι φίλοι των Βαυαρών.

Για την ιστορία, η Μπάγερν Μονάχου έκανε το δύο στα δύο στο πλαίσιο του 3ου ομίλου καθώς νίκησε με 2-0 την Μπαρτσελόνα (50′ Λούκας Ερναντέζ, 54′ Λιρόι Σανέ) την ημέρα της επιστροφής του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε για οκτώ χρόνια και έβαλε γερές βάσεις για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Champions League.