Με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ να πλησιάζει και τους τόνους να έχουν ανέβει επικίνδυνα με τις ανακοινώσεις των δύο ομάδων εξαιτίας του θέματος που δημιουργήθηκε γύρω από τον διαιτητή του παιχνιδιού, τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού δείχνουν να περνάνε σε δεύτερη μοίρα αλλά δεν είναι έτσι, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μιλήσει με ονόματα στον Γιάννη Αλαφούζο.

Οι πράσινοι έχουν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες και την Κυριακή θέλουν να κάνουν το 4×4 για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, αφού απέναντί τους θα είναι μία από τις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο. Όσο σημαντικό είναι για τους κυπελλούχους Ελλάδας, όμως, το να πάρουν το τρίποντο, άλλο τόσο είναι και το να ολοκληρώσουν την ενίσχυσή τους στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Να κάνουν τις τελευταίες τους κινήσεις, οι οποίες ιδανικά θα αφορούν δύο παίκτες για το χώρο του κέντρου.

Δύο παίκτες, τα ονόματα των οποίων τα ξέρει ήδη ο Αλαφούζος, τα ξέρουν ήδη αυτοί που πρέπει να τα ξέρουν. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Γιοβάνοβιτς, αφού πρώτα εξέτασε διάφορες περιπτώσεις παικτών, κάτι που κάνει πάντα για οποιοδήποτε θέση, κατέληξε στους δύο χαφ που του αρέσουν. Κατέληξε στους δύο παίκτες που θέλει να τους δει να ντύνονται στα πράσινα πριν τις 15 του μήνα και φυσικά έχει ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση, η οποία από εδώ και πέρα θα… τρέξει για να κλείσει τους παίκτες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πανηγυρίζει

Μία ή οι δύο μεταγραφές;

Το «παίκτες», βέβαια, είναι αμφίβολο. Θεωρητικά, ο Παναθηναϊκός πάει για την απόκτηση δύο παικτών για τη μεσαία γραμμή. Ένα βασικό 8άρι και έναν επιτελικό χαφ που θα δώσει βάθος στο ρόστερ και θα είναι αξιόπιστος όταν καλείται να πάρει θέση στην 11άδα. Ρεαλιστικά, όμως, μοιάζει δύσκολο το να γίνουν δύο μεταγραφές μέσα στις επόμενες επτά μέρες. Όχι αδύνατο ή απίθανο, αλλά δύσκολο. Οι πράσινοι, άλλωστε, έχασαν χρόνο με παίκτες με τους οποίους όλα έδειχναν να πάνε καλά και τελικά κάτι στράβωνε στο τέλος, με συνέπεια να αρχίζουν ξανά από το μηδέν.

Παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον μία μεταγραφή χαφ θα γίνει πριν τις 15 του μήνα. Και το σημαντικό είναι ότι η διοίκηση ξέρει, πλέον, ποιος συγκεκριμένα είναι ο στόχος, αφού ο προπονητής είπε το όνομα. Όνομα το οποίο δεν έχει διαρρεύσει ακόμη στον Τύπο, αλλά δεν αργεί η στιγμή που θα γίνει κι αυτό. Τα χρονικά περιθώρια, άλλωστε, έχουν στενέψει και κάθε μέρα στενεύουν όλο και περισσότερο. Ό,τι είναι να γίνει, επομένως, θα γίνει άμεσα.