Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ότι ο Μπαλτάκος και ο Τσέφεριν συζήτησαν για αμοιβαίου ενδιαφέροντος θέματα που σχετίζονται με το ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ένα από αυτά, με βάση όσα έχουν διαρρεύσει, αφορούσε στην πιθανή υποψηφιότητα της Ελλάδας, από κοινού με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Αν όντως αποφασιστεί να κατατεθεί κοινός φάκελος από τις τρεις χώρες, για την Ελλάδα θα είναι κομβικής σημασίας να έχει την υποστήριξη της UEFA και οι Μπαλτάκος και Τσέφεριν συζήτησαν για το θέμα. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ενημέρωσε, παράλληλα, τον ομόλογό του της ελληνικής για όσα συζήτησε νωρίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι η UEFA στηρίζει πάντα τα μέλη της, δηλαδή την ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάθε χώρας.

Γενικά ήταν μια συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν στο να συνεχίσουν την Πέμπτη (25/8) στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Champions League.