Η δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στον σύλλογο και στους οπαδούς του, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Κυριάκο Κυριάκο, να κάνει δηλώσεις για το θέμα και να τονίζει ότι η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη αποτελεί εγγύηση.

Ο αντιπρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΠΕΝ, κάνοντας σαφή τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η παρουσία του ιδιοκτήτη και προέδρου.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, να μιλάμε δηλαδή για μία νέα Τούμπα, γιατί αποτέλεσε στόχο του Ιβάν Σαββίδη. Πριν από μερικά χρόνια φαινόταν αδιανόητο, ακόμα και εμείς είχαμε αμφιβολίες για το αν μπορεί το όλο θέμα να φτάσει στο τέλος του δρόμου. Ωστόσο, με την καθοδήγηση και το πείσμα του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και την σκληρή δουλειά όλων όσων εργάστηκαν, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Είναι ένα ιστορικό γεγονός, πολύ σημαντικό τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για την ίδια τη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα γεγονός που μας φέρνει μεγάλη χαρά, καθώς άνοιξε η πόρτα και ο καθένας πλέον ξέρει τις ευθύνες του για να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, το οποίο έχει ανάγκη και η πόλη. Προσπαθήσαμε όλος αυτός ο χρόνος είναι κερδισμένος και όχι χαμένος χρόνος. Τρέξαμε τον διαγωνισμό και θα υπάρξει σύμπραξη ελληνικών και ξένων εταιριών, οι οποίες μέσα σε 2-3 μήνες έχουν την υποχρέωση να μας παρουσιάσουν τα πρώτα σχέδια.

Όπως έχουμε πει, το θέμα του γηπέδου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, θέλουμε να υπάρχει διαδραστικότητα. Η Τούμπα έχει μια διαδραστικότητα με τον κόσμο της από τη δεκαετία του πενήντα. Προφανώς η χρηματοδότηση τώρα δεν είναι απαραίτητη τώρα, αλλά η συμμετοχή του και η αγάπη του για αυτό που πάει να χτιστεί είναι απαραίτητη», ανέφερε αρχικά το στέλεχος του Δικεφάλου», είπε ο Κυριάκος και συνέχισε.

«Για το νέο γήπεδο, υπάρχει η εγγύηση του Ιβάν Σαββίδη. Αυτός εγγυάται πως όλα θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρούμε εφικτό ο ΠΑΟΚ να μπει στο νέο του σπίτι το 2026, θα είναι κάτι δυνατό συμβολικά θα είναι σαν ένα πρωτάθλημα, στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει όλοι να τρέξουν με τους ρυθμούς του ΠΑΟΚ».

Το θέμα του Καυτανζογλείου

Τέλος, ο Κυριάκος Κυριάκος αναφέρθηκε και στο θέμα με το Καυτανζόγλειο, λέγοντας: «Το μόνο που βρίσκαμε ήταν προσχώματα και δικαιολογίες τις κακιάς ώρας για να μην φτάσουμε στο επίπεδο της συμφωνίας. Δεν θεωρώ ότι αυτό έχει να κάνει με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου, θεωρούμε ότι αυτό έχει να κάνει με τον πολιτικό της προϊστάμενο . Δεν υπήρχε η ζέση να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει προφανώς όλα τα βήματα που χρειάζεται για να έχει εναλλακτική έδρα. Αφού δεν γίνεται εντός πόλης, ακόμα και εκτός αυτής».