Την ευκαιρία να επισκεφθούν τις προπονητικές εγκαταστάσεις και τα πολυτελή ξενοδοχεία στο Κατάρ, που θα φιλοξενήσουν τις ομάδες του Μουντιάλ 2022, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega δωμάτια ξενοδοχείων με τεράστιες τηλεοράσεις στον τοίχο υπάρχουν πολλά ανά τον κόσμο, όταν όμως οι εικόνες καταγράφονται στο Κατάρ, συνειδητά η σκέψη καταλήγει στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι διοργανωτές παρουσίασαν στους δημοσιογράφους ξενοδοχειακές μονάδες για τη διαμονή των ομάδων και των φιλάθλων στο Μουντιάλ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο καθώς και ορισμένα προπονητικά κέντρα.

Βεράντες με θέα, σουίτες με όλες τις παροχές, άριστα διακοσμημένα μπάνια, άρτια εξοπλισμένα γυμναστήρια και εντυπωσιακές πισίνες είναι για τα «γερά» πορτοφόλια.

Στο Εμιράτο αναμένονται περίπου 1,2 εκατομμύρια τουρίστες. Τα περισσότερα καταλύματα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Ντόχα, αλλά δεν επαρκούν. Θα διατεθούν κρουαζιερόπλοια ακόμη και ειδικά αντίσκηνα και αναζητούνται επιπλέον λύσεις για την αύξηση της διαθεσιμότητας.