Μπορεί ο Τζόρντι Μπερτομέου να επιθυμούσε να παραμείνει για ακόμη ένα χρόνο στη θέση του προέδρου και εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague, έχοντας την υποστήριξη των ισπανικών ομάδων συν τις Εφές και Φενέρμπαχτσε, αλλά η πλειοψηφία των συλλόγων επέμεινε στην απόφαση για αντικατάστασή του, πράγμα που σημαίνει ότι στις 30 Ιουνίου αποχωρεί.

Τον περασμένο Οκτώβριο, στις 19 του μήνα για την ακρίβεια, με ψήφους 6-5 είχε αποφασιστεί ότι αυτή θα ήταν η τελευταία σεζόν υπό τον Μπερτομέου. Οι έξι ομάδες που είχαν ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής του ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Μιλάνο, Ζαλγκίρις Κάουνας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ υπέρ της παραμονής του είχαν ταχθεί οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Εφές και Φενέρμπαχτσε.

Αυτό το 6-5 λοιπόν οριστικοποιήθηκε τώρα, παρά τις προσπάθειες των ισπανικών ομάδων για το αντίθετο, με τον Μπερτομέου να ενημερώνεται σχετικά και να ετοιμάζεται για την αποχώρησή του στο τέλος του Ιούνη. Όσο για το ποιος θα τον αντικαταστήσει και πώς θα διοικείται από την επόμενη σεζόν η Euroleague, θα φανεί στην πράξη. Προς το παρόν, υπάρχουν, υπάρχουν σενάρια για την τοποθέτηση κάποιου μεγάλου ονόματος του παρελθόντος σε καίριο πόστο.