Με «λευκή» ισοπαλία στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (0-0) κόντρα στην Μπέτις -στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής- ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για φέτος στη LaLiga η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ρεάλ Μαδρίτης, μπαίνοντας πλέον σε… ρυθμό τελικού Champions League.

Άλλωστε, αυτό ήταν και το μήνυμα των οπαδών της με το εντυπωσιακό κορεό που παρουσίασαν στις εξέδρες. Απλώθηκε ένα μεγάλο πανό με τον Πύργο του Άιφελ και το μήνυμα: «Ο βασιλιάς (σ.σ. στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρσενικού γένους) της Ευρώπης πάντα επιστρέφει».

Οι «μπλάνκος» πάντως, είδαν μάλλον σαν… αγγαρεία το ματς με τους Σεβιγιάνους, παίζοντας «σβηστά» για να μην ρισκάρουν κάποιον τραυματισμό και δείχνοντας να έχουν περισσότερο το μυαλο τους στο μεγάλο ματς με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι (28/5), παρότι ο Κάρλο Αντσελότι χρησιμοποίησε το βασικό σχήμα.

Μπορεί το παιχνίδι να ξεχαστεί γρήγορα μιας και δεν προσέφερε ιδιαίτερο θέαμα, αλλά το τί συνέβη πριν από τη σέντρα θα μείνει στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχθηκε τους Κυπελλούχους Ισπανίας με «pasillo» ως αναγνώριση της επιτυχίας τους και ακολούθως οι παίκτες της Μπέτις σχημάτισαν δύο παράλληλες σειρές και έκαναν το ίδιο για τους πρωταθλητές!

Την ίδια ώρα, η ήδη υποβιβασμένη Λεβάντε έδειξε και στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο πως «ξύπνησε» πολύ αργά… Μετά την επικράτησή της επί της Αλαβές (3-1) την περασμένη εβδομάδα, νίκησε στο «Εστάδιο δε Βαγέκας» με το εμφατικό 4-2 κι αποχαιρέτισε με… ψηλά το κεφάλι την κατηγορία.