Στις 29 Απριλίου ο Μπόρις Μπέκερ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και τώρα, λίγες μέρες μετά, δημοσίευμα του αγγλικού Τύπου αναφέρεται στο πώς είναι η… γνωριμία του με τη φυλακή, όπου κάνει παράπονα για το φαγητό αλλά και για το κρύο που επικρατεί και τις συνθήκες υγιεινής.

Ο Γερμανός πρώην τενίστας, μεγάλο όνομα επί σειρά ετών, θα πρέπει να συνηθίσει ότι εκεί θα περάσει τα επόμενα 2,5 χρόνια της ζωής του αλλά προς το παρον δυσκολεύεται πάρα πολύ. Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η The Sun, η οποία στέκεται στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως τώρα ο Μπέκερ.

Πρώτο-πρώτο είναι αυτό του φαγητού, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε συνηθίσει. Ούτε σε ποιότητα, ούτε σε ποσότητα. Ο Γερμανός, αναφέρεται στο σχετικό κομμάτι, έκανε τα σχετικά παράπονα, για να ενημερωθεί ότι μπορεί αν θέλει να αγοράσει κάτι άλλο για να φάει με τα σχεδόν 20 ευρώ που παίρνει κάθε εβδομάδα.

Το κρύο, η φασαρία και οι συνθήκες υγιεινής

Όπως και έκανε δηλαδή, αφού φέρεται να αγοράζει μπισκότα, σοκολάτες και μπανάνες. Δεν είναι, όμως, μόνο το θέμα του φαγητού αυτό που δυσκολεύει πάρα πολύ τον Μπέκερ. Η αγγλική εφημερίδα αναφέρεται και στις συνθήκες κράτησης, αφού φέρεται να έχει παραπονεθεί για το κρύο που επικρατεί στο 6 τετραγωνικών μέτρων κελί του, το οποίο δεν μοιράζεται με κάποιον άλλο, όπως και για τον θόρυβο που επικρατεί στην πτέρυγα και τον δυσκολεύει στο να κοιμηθεί.

«Δεν μπορεί να πιστέψει πόσο χάλια είναι το φαγητό, αλλά και τις μικρές ποσότητες. Πήρε κορν μπιφ για πρώτο γεύμα και ήταν χάλια. Αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει. Εχει σοκαριστεί και από τις συνθήκες υγιεινής καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί κρατούμενοι. Είναι άθλιες οι συνθήκες, σχεδόν απάνθρωπες. Και τα βράδια είναι κρύα τα κελιά. Είναι ένα μεγάλο σοκ για να το χωνέψει, αλλά τουλάχιστον του φέρονται καλά», δήλωσε άνθρωπος από το περιβάλλον του Μπέκερ.