Οι όποιες ελπίδες διατηρούσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τερματίσει στην 4η θέση και να παίξει στη φάση των ομίλων του Champions League της επόμενης περιόδου έγιναν ακόμη πιο… μακρινές, μετά το εντός έδρας 1-1 με την Τσέλσι στο «Ολντ Τράφορντ» στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League.

Η αναμέτρηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου, αλλά με δεδομένοοτι οι Λονδρέζοι παίζουν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Λίβερπουλ στις 14 Μαΐου, ήταν αδύνατο να διεξαχθεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Έστω κι έτσι η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατάφερε να φύγει αήττητη από το «Ολντ Τράφορντ» (εδραιώθηκε στην 3η θέση με 2 ματς λιγότερα από τους «μπέμπηδες») και να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί και την σεζόν 2022-2023 στους ομίλους του Champions League. Βέβαια, οι «μπλε» κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο ιδίως στο α’ μέρος κι αν δεν ήταν ο κίπερ της Γιουνάιτεντ Νταβίδ Δε Χέα πιθανώς θα έπαιρναν τη νίκη. Το σκορ άνοιξε ο Μάρκος Αλόνσο στο 60ό λεπτό.

Αντίθετα, αν και οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάζονταν περισσότερο το τρίποντο για να μείνουν «ζωντανοί» στη μάχη για την κατάκτηση της 4ης θέσης, δεν τα κατάφεραν. Έμειναν σε τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη (2 ήττες, μία ισοπαλία) και, πλέον, ψάχνουν ένα θαύμα στα τρία ματς που τους απομένουν για να κλείσουν το πρωτάθλημα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε στο 62′ και στο διάστημα που απέμεινε ως την λήξη του ματς, η Γιουνάιτεντ έφτασε πιο κοντά στο γκολ της νίκης, αλλά ο Εντουάρ Μεντί σταμάτησε την προσπάθεια του Πορτογάλου.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», ολοένα και περισσότερο, φαίνεται να ασχολούνται με το μέλλον τους. Χθες (28/4) έγινε γνωστό πως ο νυν υπηρεσιακός προπονητής και μελλοντικός σύμβουλος του κλαμπ, Ραλφ Ράνγκνικ βρίσκεται κοντά στο να αναλάβει την εθνική Αυστρίας. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία, αναφέρουν αυστριακά και γερμανικά ΜΜΕ δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία του με το αγγλικό κλαμπ.