Η λογική έλεγε ότι η Μπάγερν Μονάχου δεν θα είχε πρόβλημα κόντρα στη Φράιμπουργκ εκτός έδρας και η επιβεβαίωση ήρθε με τη νίκη της με 4-1. Η λογική, όμως, έλεγε και ότι οι Βαυαροί δεν θα βρίσκονταν, έστω για 17 δευτερόλεπτα, να παίζουν με 12 παίκτες, με συνέπεια να κινδυνεύουν τώρα ακόμη και με ήττα στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα, στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, η οποία είχε ήδη κριθεί, οι Βαυαροί αποφάσισαν να κάνουν δύο αλλαγές. Οι Ζάμπιτσερ και Ζίλε ήταν αυτοί που έμπαιναν, οι Κομάν και Τολισό αυτοί που έβγαιναν. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο ένας εκ των δύο και συγκεκριμένα ο Κομάν δεν βγήκε, επειδή δεν κατάλαβε ότι γινόταν αλλαγή.

Έτσι, η Μπάγερν έμεινε με 12 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, με τους ανθρώπους της Φράιμπουργκ να το καταλαβαίνουν και να ενημερώνουν τον διαιτητή, ο οποίος σταμάτησε προσωρινά το παιχνίδι. Το διάστημα στο οποίο ήταν 12 οι παίκτες των Βαυαρών ήταν μόλις 17 δευτερόλεπτα, άρα ουσιαστικά δεν πήραν κανένα πλεονέκτημα.

Παρ’ όλα αυτά, ο τεχνικός διευθυντής της Φράιμπουργκ, Γιόχερ Σάιερ, είπε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το κλαμπ να απευθυνθεί στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, προκειμένου αυτή να αποφασίσει τι πρέπει να γίνει.