Το 0-0 της Τούμπας άφηνε τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Μια ρεβάνς που όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε στην παράταση, αφού το παιχνίδι ήταν πολύ κακό ποιοτικά. Στο 83′, όμως, ο Σιμόες βρήκε δίχτυα και το γκολ μέτρησε αυτή τη φορά, αφού νωρίτερα είχαν σωστά ακυρωθεί δύο του Μήτογλου, με την Ένωση να είναι μια ανάσα από τη νίκη-πρόκριση, μέχρι που ήρθαν οι καθυστερήσεις και οι γκολάρες των Κούρτιτς και Μιτρίτσα για να έρθουν τα πάνω-κάτω και να προκριθούν οι Θεσσαλονικείς με το τελικό 1-2!

Το παιχνίδι άρχισε με τους ασπρόμαυρους να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν από τα πρώτα λεπτά με στόχο το γρήγορο γκολ. Αυτό, όμως, πίστεψαν ότι το έβαλαν οι κιτρινόμαυροι στο 15′, όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ και ο Μήτογλου έκανε κίνηση και έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που τελικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, σε μια φάση πολύ οριακή.

Όπως και να έχει, το ματς συνεχίστηκε με το 0-0, το οποίο δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου. Γεγονός που κρίνεται ως φυσιολογικό, αφού μετά το 20λεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ήταν καθόλου καλός. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, ευκαιρίες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και τελικά αν εξαιρέσουμε το γκολ του Μήτογλου που ακυρώθηκε, η μοναδική φάση του πρώτου 45λεπτου ήταν το πέναλτι που ζήτησαν -και δεν πήραν, μετά την εξέταση του VAR- οι Θεσσαλονικείς για μια φάση με τους Τζαβέλλα και Κρέσπο.

Κακό, με λίγα λόγια, το πρώτο ημίχρονο και τα πράγματα δεν βετιώθηκαν στο δεύτερο… Για την ακρίβεια, ήταν πιστή αντιγραφή του πρώτου, αφού είχαμε και πάλι γκολ της ΑΕΚ που ακυρώθηκε. Και ήταν ξανά του Μήτογλου! Ο αμυντικός της Ένωσης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 58′, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά ήταν ξανά σε θέση οφσάιντ και έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Από εκεί και πέρα, λίγα πράγματα… Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο κινητικός μετά τις αλλαγές που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά τίποτα εντυπωσιακό και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση, μέχρι που ήρθε το 83ο λεπτό: Κίνηση του Γκαρσία από δεξιά και γύρισμα για τον Σιμόες, ο οποίος από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Και την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρόκριση, αυτή τελικά πήγε στον ΠΑΟΚ! Και πήγε στον ΠΑΟΚ επειδή στο 95′ ο Κούρτιτς με απίθανο πλασέ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-1!

Οι Θεσσαλονικείς τρελάθηκαν, οι κιτρινόμαυροι απογοητεύθηκαν και στο 97′ ο Μιτρίτσα με ατομική ενέργεια και πλασέ βρήκε κι αυτός δίχτυα για το 1-2, με τους ασπρόμαυρους να πανηγυρίζουν επική πρόκριση στους «4» του κυπέλλου!

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Άμραμπατ (93′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο (90′ Λε Ταλέκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (63′ Σάστρε), Κρέσπο, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ (92′ Μουργκ), Τσιγγάρας (63′ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82′ Βιεϊρίνια), Άκπομ, Μπίσεσβαρ.