Μια επική πρόκριση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει η Λαμία, η οποία υποδέχθηκε τον Άρη και τον νίκησε με 1-0 στην παράταση, έχοντας για ήρωες τον σκόρερ Τζανετόπουλο στο 117′ και τον τερματοφύλακα Σαράνοφ που απέκρουσε πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 123′! Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 για τρίτη φορά μέσα σε έξι μέρες και όλα έδειχναν ότι δεν θα έμπαινε γκολ ούτε στο έξτρα 30λεπτο, αλλά τελικά λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήρε τρελή πρόκριση και περιμένει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό.

Από τα πρώτα λεπτά οι κίτρινοι πήραν την κατοχή της μπάλας και οι γηπεδούχοι πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους, φροντίζοντας να κλείσουν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους. Παρ’ όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ νωρίς, χάρη σε μια φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες. Αναφερόμαστε στο πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στο 14′ μετά το τάκλιν του Μπεχαράνο στον Μπερτόγλιο, ο οποίος μοιάζει να επιδίωξε την επαφή με τον αμυντικό. Η Λαμία, όπως προαναφέρθηκε, εκνευρίστηκε αρκετά με τη συγκεκριμένη απόφαση του διαιτητή αλλά τελικά δεν έπαθε ζημιά, αφού ο Καμαρά εκτέλεσε και σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Πέντε λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να «τιμωρηθούν» για αυτό αφού οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με το διαγώνιο σουτ του Τάιρον εντός περιοχής που απέκρουσε ο Σιαμπάνης. Σουτ που ήταν μία από τις τελευταίες προσπάθειές του στο παιχνίδι, αφού λίγα λεπτά μετά τραυματίστηκε και τεικά στο 31′ άφησε τη θέση του στον Νούνιες.

Όπως και να έχει, το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, αλλά το δεύτερο παραλίγο να μπει με τέτοιο, αφού στο 48′ ο Μαντσίνι εκτέλεσε φάουλ και ο Εντιαγέ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ και όχι στα δίχτυα. Ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Άρη, αλλά καλή ήταν και αυτή της Λαμίας στο 55′, όταν ο Σαραμαντάς επιχείρησε να σκοράρει με πλασέ εντός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ακολούθησε, στο 64′, μια φάση στην οποία οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να βάλουν αυτογκόλ και συγκεκριμένα ο Τζανδάρης στο γύρισμά του προς τον Σαράνοφ που πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, για να έρθει και η πρώτη αλλαγή για τον Άρη, με τον Ιτούρμπε να παίρνει τη θέση του Μπερτόγλιο. Ακολούθησαν κι άλλες -και από τους δύο πάγκους- αλλά αυτό που δεν άλλαξε ήταν το 0-0, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Εκεί, ο Άρης ήταν αυτός που έψαξε περισσότερο το γκολ, με τους Ματίγια, Γκάμα και Ιτούρμπε να προσπαθούν αλλά να μην τα καταφέρνου, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που το πέτυχε: Στο 117′, τρία λεπτά πριν τη λήξη, ο Προβυδάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, ήρθε στο 123′ το πέναλτι, δεύτερο για τον Άρη, σε ανατροπή του Γκάμα από τον Τζανδάρη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να προκριθούν αλλά ο Σαράνοφ νίκησε τον Γκάμα και έστειλε την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό!

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (85′ Μαρτίνεθ), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά, Τάιρον (31′ Νούνιες), Ρόμανιτς (106′ Τσούκαλος), Καραμάνος (76′ Αραμπούλι).

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (90’+1′ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (75′ Μπρούνο Γκάμα), Μπερτόγλιο (66′ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (109′ Μάνος), Καμαρά.