Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να απολύσει τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ χωρίς να έχει συμφωνήσει με κάποιον άλλο προπονητή και τώρα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει αυτό, με αποτέλεσμα να ανοίγονται νέα σενάρια σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του Νορβηγού. Σενάρια που αφορούν και έναν πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε φέρεται να έχει ήδη αρχίσει επαφές με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας.

Ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος είχε περάσει και από τη Μπαρτσελόνα, δεν ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους μέχρι και πριν 24 ώρες. Οι κόκκινοι διάβολοι αρχικά ήθελαν τον Ζινεντίν Ζιντάν αλλά το θέμα δεν προχώρησε και στη συνέχεια ήρθαν στο προσκήνιο τα ονόματα των Μαουρίσιο Ποκετίνο και Μπρένταν Ρότζερς, αλλά καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν είναι εύκολη.

Η πρώτη επιλογή της Γιουνάιτεντ είναι ο Ποκετίνο αλλά το να αποδεσμευθεί αυτή τη στιγμή από την Παρί Σεν Ζερμέν μόνο εύκολο δεν είναι, οπότε η διοίκηση του κλαμπ στρέφεται στην εναλλακτική επιλογή. Ποια είναι αυτή; Ο Βαλβέρδε.

Φάση από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον

Άρχισαν οι επαφές με Βαλβέρδε

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Guardian, η ομάδα του Μάντσεστερ άρχισε τις συζητήσεις με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει ένας αστερίσκος στην υπόθεση: Η Γιουνάιτεντ δεν θέλει να του δώσει πολυετές συμβόλαιο παρά μόνο ως το τέλος της σεζόν, με τη διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθεί αν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Αμφίβολο, επομένως, αν θα πει το «ναι» ο Βαλβέρδε, ο οποίος παραμένει χωρίς ομάδα από τον Ιανουάριο του 2020, όταν και απολύθηκε από τη Μπαρτσελόνα.