Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Αγγλίας, Μάρκους Ράσφορντ, τιμήθηκε για την προσπάθειά του να καταπολεμήσει την παιδική φτώχεια. Ο Πρίγκιπας Γουΐλιαμ του έδωσε τον τίτλο MBE (Member of the Order of the British Empire) σε διάρκεια τελετής που έλαβε χώρα στο Κάστρο Γουΐντσορ.

Στους πρώτους μήνες της πανδημίας ο 24χρονος επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» άσκησε μεγάλη πίεση προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κι ανάγκασε τον Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να παρέχει δωρεάν γεύματα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Η καμπάνια του φυσικά βασίστηκε στη δική του εμπειρία καθώς μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια. Σε γράμμα του πριν από μερικούς μήνες ανέφερε πως όσο σκληρά και να δούλευε η μητέρα του ποτέ δεν ήταν αρκετά τα χρήματα γιατί «το σύστημα δεν είναι φτιαγμένο ώστε να ανθίζουν οικογένειες όπως η δική μου». Η προσπάθειά του βοήθησε παραπάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά στην Αγγλία. «Για να το πως όσο πιο απλά μπορώ, προσπαθώ να δώσω στα παιδιά όλα εκείνα που εγώ δεν είχα ως παιδί», δήλωσε μετά από την τελετή. Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα του Μέλανι που μεγάλωσε εκείνον και τα τέσσερα αδέρφια του.

Η αναγνώριση της προσφοράς του έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον επιθετικό. Δεν θα λάβει μέρος στα παιχνίδια της Εθνικής Αγγλίας μέσα στις επόμενες ημέρες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ προσπαθεί να βρει τη φόρμα του. Πρόσφατα, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο προπονητής του συλλόγου όπου αγωνίζεται, τόνισε δημοσίως πως ο Ράσφορντ πρέπει ν’ αφοσιωθεί περισσότερο στο ποδόσφαιρο και να βελτιωθεί.

Με τον Νορβηγό να έχει ακόμη τη στήριξη της διοίκησης παρά τα άσχημα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τα σχόλια του και το μικρό χρόνο συμμετοχής που δίνει τον Ράσφορντ, έχουν δημιουργηθεί σενάρια πιθανής μεταγραφής του. Μια από τις ομάδες που εικάζεται πως ενδιαφέρεται είναι η Μπαρτσελόνα.